Zeven verdachten in overtreding Wet Natuurbescherming - GelreNieuws.nl

Zeven verdachten in overtreding Wet Natuurbescherming

Geplaatst op 22 december 2023, om 17:20 uur

EDE – In samenwerking met de BOA’s van de gemeente Ede en de Provincie Gelderland heeft de politie zeven personen aangemerkt als verdachten in verband met overtredingen van de Wet Natuurbescherming. Hierbij zijn drie kraaienvangkooien en een ekstervangkooi in beslag genomen.

In de zomer van 2023 is een onderzoek gestart naar de illegale vangst van beschermde inheemse vogels in de gemeente Ede, wat wordt beschouwd als een vorm van stroperij. Tijdens dit onderzoek werden op drie locaties in de gemeente Ede drie kraaienvangkooien en een ekstervangkooi aangetroffen, die vervolgens in beslag zijn genomen.

Het gebruik van dergelijke kraaienvangkooien is verboden op grond van de Wet Natuurbescherming en mag alleen plaatsvinden met een speciale ontheffing. Voor deze specifieke kooien was echter geen ontheffing verleend.

Na verder onderzoek zijn zeven personen ge√Įdentificeerd als verdachten van het overtreden van de Wet Natuurbescherming, en tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt. Onder de zeven verdachten bevonden zich vier jachtaktehouders. De afdeling Korpscheftaken van de politie, verantwoordelijk voor de jachtaktes, zal beoordelen of de jachtaktes worden ingetrokken.

Foto: @POL_Gelderland op X

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com