Vrouw die door storm onder boom terechtkwam, overleden - GelreNieuws.nl

Vrouw die door storm onder boom terechtkwam, overleden

Geplaatst op 22 december 2023, om 11:28 uur

WILP – Een tragisch incident vond plaats in het Gelderse Wilp, waarbij een vrouw overleed na te zijn getroffen door een omvallende boom tijdens storm Pia. De 39-jarige vrouw uit Deventer, werkzaam bij zorgorganisatie Zozijn, fietste op een duofiets samen met een cliënt van Zozijn op de Molenallee, toen het ongeval gebeurde.

De vrouw, die als begeleider van verstandelijk gehandicapten werkte op de Zozijn-locatie De Lathmer in Wilp, raakte zwaargewond en overleed later aan haar verwondingen. Haar cliënt hield er een gekneusde pols aan over, maar bleef verder ongedeerd. De brandweer moest ingrijpen om haar te bevrijden nadat ze bekneld raakte onder de boom. Andere bomen in de laan waaide ook om, en het fietspad werd na het ongeval afgesloten.

Zozijn gaf een verklaring uit waarin ze het ongeval beschreven als “een vreselijk en verdrietig bericht.” De organisatie meldde dat de collega al jarenlang op De Lathmer werkte en sprak steun uit voor collega’s, bewoners, familie en vrienden van de overledene.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com