Woonpark onderwater door hoog water in Oosterhout - GelreNieuws.nl

Woonpark onderwater door hoog water in Oosterhout

Geplaatst op 26 december 2023, om 15:08 uur

OOSTERHOUT – Door de hevige regenval de afgelopen tijden en het hoogwater in de Waal staat de vijver in het park abnormaal hoog.

De bewoners van het park zeggen dit nog nooit eerder mee te hebben gemaakt. De grote vijver in het midden van het park is zelfs buiten zijn oevers getreden, sommige mensen wonen nu wel heel letterlijk aan het water. Het rioolgemaal van het park heeft het afgelopen zondagnacht ook begeven waardoor het riool overvol is geraakt. Hierdoor heeft het park een pomp gehuurd om te zorgen dat bewoners gewoon naar de wc kunnen en het vuil water ook weg kan. Met een grote tractor word met man en macht water weg gepompt uit het park.

Volgens iemand van het park zakt het water uit de vijver wel. Het waterschap heeft nabij industriepark A15 een dam lager gezet waardoor het water eindelijk weg kan lopen uit de vijver. Sommige kelders zijn onder gelopen door kwelwater. Bewoners zeggen dat dit vermoedelijk komt door een nieuw geplaatste dam aan de andere kant van de dijk.

De verwachting is dat er nog enige dagen gepompt moet worden, bewoners hopen dat het riool ongemak snel word verholpen zo rond de feestdagen.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com