Schip gestrand op de IJssel, scheepvaartverkeer gestremd - GelreNieuws.nl

Schip gestrand op de IJssel, scheepvaartverkeer gestremd

Geplaatst op 6 januari 2024, om 14:47 uur

WESTERVOORT – Een schip is zaterdagmiddag op de IJssel bij Westervoort vastgelopen. Hierdoor is de vaarweg geblokkeerd en dienen andere schepen te wachten. Dit is bevestigd door een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan Omroep Gelderland.

De locatie van het vastgelopen schip is bij de IJsselkop, ten oosten van Arnhem, waar de IJssel zich afsplitst van de Nederrijn. Dit gebied is een veelgebruikte route voor schepen die vanaf het IJsselmeer richting de Rijn varen. Volgens de woordvoerder zal een bergingsbedrijf proberen het schip los te trekken. Gezien de sterke stroming in het gebied is het onzeker hoe lang dit zal duren. Het is daarom ook onduidelijk wanneer de overige scheepvaart de route weer kan gebruiken. Mocht het loshalen van het schip niet slagen, dan zal de scheepvaartbegeleiding besluiten of omvaren noodzakelijk is.

De oorzaak van het vastlopen van het schip is nog niet bekend. De Inspectie Leefomgeving en Transport zal hier onderzoek naar doen. Momenteel is het waterpeil in de IJssel verhoogd (1215 cm boven NAP). De woordvoerder van Rijkswaterstaat benadrukt dat schippers in de vaargeul moeten blijven. Ondanks dat de markeringen nog zichtbaar zijn, is voorzichtigheid geboden vanwege de stroming. De exacte reden waarom het schip is vastgelopen, is momenteel nog onbekend.

Foto’s: Sebastiaan Kleijn/ Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com