Vrouw doodde haar vriend met bijl in Elst: OM eist 14 jaar cel - GelreNieuws.nl

Vrouw doodde haar vriend met bijl in Elst: OM eist 14 jaar cel

Geplaatst op 5 maart 2024, om 15:23 uur

ELST – De officier van justitie benadrukte dat het leven kostbaar is en dat de verdachte het slachtoffer het recht op leven en geluk heeft ontnomen door hem met een bijl op het hoofd te slaan, waarna zijn lichaam acht maanden later werd gevonden in de kruipruimte onder het huis aan het Colosseum in Elst.

Het Openbaar Ministerie eiste daarom een gevangenisstraf van 14 jaar voor de dood van haar partner en het verbergen van het lichaam. De verdachte beweerde dat ze uit noodweer handelde, omdat haar partner haar keel zou hebben dichtgeknepen tijdens gedwongen seks, waardoor ze dreigde te stikken en zichzelf moest verdedigen. Het politieonderzoek leverde echter weinig bevestiging voor haar verklaringen op, en haar verhaal veranderde meerdere keren. Het OM was niet overtuigd van haar verhaal en vond dat er voldoende aanwijzingen waren voor moord, omdat de verdachte de gelegenheid had zich te beraden voordat ze met de bijl toesloeg.

De officier van justitie benadrukte verder dat de verdachte haar familie maandenlang bewust had voorgelogen en met een stalen gezicht toneel had gespeeld, wat de familie diep raakte. Het verstoppen van het lichaam in de kruipruimte was respectloos en had de buurt in grote mate geschokt. Daarom motiveerde het OM de eis voor een langdurige gevangenisstraf in de rechtbank in Arnhem.

Foto’s & video: Roland Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com