Drie dagen geen trein tussen Arnhem en Nijmegen - GelreNieuws.nl

Drie dagen geen trein tussen Arnhem en Nijmegen

Geplaatst op 12 april 2024, om 10:47 uur

ARNHEM/NIJMEGEN – Het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen wordt onverwacht stilgelegd door ProRail nadat scheuren in de ondergrond bij station Arnhem-Zuid zijn ontdekt. De Gelderlander meldt dat vanwege verschillende omstandigheden slechts beperkte bussen kunnen worden ingezet om reizigers te vervoeren. ProRail heeft aangekondigd dat er van vrijdag 19 tot en met zondag 21 april geen treinen zullen rijden tussen Arnhem en Nijmegen. Op die zondag is er tussen 7.45 uur en 9.15 uur helemaal geen treinverkeer mogelijk van en naar Nijmegen.

Tijdens deze periode van ingelaste werkzaamheden kan de NS niet zoveel bussen inzetten als gewenst, mede vanwege de behoefte aan touringcars voor het vervoer van voetbalsupporters naar de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC in Rotterdam op diezelfde zondag. Bovendien moest er al vervangend busvervoer worden geregeld vanwege geplande werkzaamheden aan het spoor bij Den Bosch.

Reizigers worden geadviseerd om alleen tussen Arnhem en Nijmegen te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Voor wie toch met het openbaar vervoer moet reizen, wordt aangeraden om via Utrecht en Den Bosch te reizen. Echter, op zondagochtend 21 april is dit niet mogelijk vanwege werkzaamheden in de Noord-Brabantse hoofdstad. De spoedklus is gepland nadat bij een controle scheuren werden ontdekt in de betonnen blokken waarmee het spoor op station Arnhem-Zuid in 2015 is opgehoogd om perrons en treinen op gelijk niveau te brengen. Het vervangen van deze ‘vulblokken’ is noodzakelijk, aldus ProRail. Treinen rijden al dagenlang op dit traject met verminderde snelheid, en dit zal zo blijven tot de start van de reparaties.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com