Tweede verdachte aangehouden in oude verdwijningszaak - GelreNieuws.nl

Tweede verdachte aangehouden in oude verdwijningszaak

Geplaatst op 9 april 2024, om 11:58 uur

ZUTPHEN – Dinsdagochtend heeft de politie een 62-jarige man uit Zutphen gearresteerd in verband met de mysterieuze verdwijning van Duncan Zwakke, die 35 jaar geleden plaatsvond. De arrestatie volgt op die van een 60-jarige man uit Eerbeek op maandagochtend, als onderdeel van hetzelfde coldcase-onderzoek. Beide verdachten zijn opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning en vermoedelijke dood van Zwakke en worden momenteel vastgehouden voor verhoor.

Recentelijk heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan in een gebouw aan de Nieuwstad in Zutphen, waar Zwakke mogelijk in de kelder om het leven is gebracht, meldt Omroep Gelderland. Nieuwe technieken en methoden zijn ingezet in de hoop sporen te ontdekken die licht kunnen werpen op de zaak.

Duncan Zwakke, geboren in Suriname en werkzaam als technicus in Dieren, werd voor het laatst gezien op 17 oktober 1989 in het centrum van Zutphen, op 31-jarige leeftijd. Er zijn aanwijzingen dat hij mogelijk betrokken was bij drugshandel. Na zijn verdwijning werd kort een verdachte aangehouden, maar deze werd na enkele weken weer vrijgelaten.

Er staat nog steeds een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die kan leiden tot het oplossen van deze zaak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com