Deurstopper kopen? Lees de uitgebreide koopgids

Geplaatst op 13 mei 2024, om 00:00 uur

Een deurstopper is een klein en eenvoudig apparaatje dat jouw binnen- of buitendeuren openhoudt en voorkomt dat ze ongewenst dichtslaan. Het kan een zeer handige en effectieve oplossing zijn om de veiligheid in jouw huis te verbeteren, vooral als je kinderen of huisdieren hebt. Want, we willen geen vingertjes of pootjes tussen de deur, toch? En, het is niet alleen veilig, maar een deurstopper kan ook helpen om de luchtstroom in een kamer te verbeteren en geluidsoverlast te verminderen. Daarom vertellen we in dit artikel alles wat jij moet weten voordat je een deurstopper gaat kopen.

 

Welke soorten deurstoppers zijn er?

Wanneer je online op zoek gaat naar een deurstopper, kom je er ontelbaar veel tegen. Ze worden ook wel deurbuffers genoemd, wat het misschien nóg verwarrender maakt. We zullen je dan ook helpen in je zoektocht door allereerst de meest voorkomende deurstoppers te delen:

 

Vloerdeurstoppers:

dit is een van de meest voorkomende soorten deurstoppers. Ze worden onder de deur geplaatst om te voorkomen dat deze dichtslaat en de deur open te houden. Vloerdeurstoppers zijn meestal gemaakt van rubber of plastic, waardoor ze zacht zijn voor de vloer en niet krassen of beschadigen. Ze zijn ook in het metaal beschikbaar en deze zijn duurzamer en gaan langer mee dan rubber of plastic deurstoppers.

Vloerdeurstoppers zijn ideaal voor gebruik op harde vloeren zoals tegels, hout of linoleum. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen, waardoor ze een handige oplossing zijn om de deur open te houden. Bovendien zijn vloerdeurstoppers over het algemeen zeer betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en ontwerpen. Zo sluiten ze mooi aan op jouw interieur.

 

Muurdeurstoppers:

Muurdeurstoppers zijn een ander type deurstopper dat aan de muur wordt bevestigd om de deur op zijn plaats te houden en te voorkomen dat deze dichtslaat. Deze deurstoppers worden meestal gebruikt op zwaardere deuren of op deuren die regelmatig worden gebruikt, omdat ze steviger zijn dan vloerdeurstoppers.

 

Deurstoppers met een wandmontage zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waardoor ze passen bij elk interieur. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals metaal of roestvrij staal en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Sommige muurdeurstoppers hebben ook een magnetische werking, waardoor ze gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen zijn.

Deurwiggen:

Deurwiggen zijn deurstoppers die tussen de deur en het kozijn worden geplaatst om de deur open te houden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals rubber, plastic of hout en zijn ontworpen om niet weg te glijden of te verschuiven wanneer de deur wordt geopend of gesloten.

Deurwiggen zijn vooral handig als je een deur wilt openhouden die niet volledig kan worden geopend vanwege de grootte van de kamer of de locatie van meubels. Ze zijn ook handig voor buitendeuren, omdat ze voorkomen dat de deur dichtslaat bij winderige omstandigheden. Deurwiggen zijn meestal verkrijgbaar in een set van twee, waardoor je er een aan elke kant van de deur kunt plaatsen.

 

Welke materialen zijn het meest geschikt voor jouw woning?

Je hebt er net als het goed is al over gelezen, of je hebt alleen heel snel gescand 😉 Maar, de meest voorkomende materialen zijn rubber, plastic en roestvrij staal. De deurstoppers van rubber en plastic zijn ideaal voor gebruik op harde vloeren, terwijl stalen deurstoppers beter geschikt zijn voor tapijtvloeren.

Rubberen deurstoppers zijn populair vanwege hun grip en flexibiliteit. Ze zijn geschikt voor verschillende soorten vloeren en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de hoogte van de deur. Rubber is ook een duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en weersinvloeden.

RVS deurstoppers staan bekend vanwege hun duurzaamheid en stevigheid. Ze hebben een mooie afwerking en bieden een robuuste en betrouwbare manier om deuren open te houden of juist te voorkomen dat ze te ver open gaan. RVS is ook een weerbestendig materiaal dat bestand is tegen slijtage en corrosie, waardoor ze jouw muren en deuren langer kunnen beschermen.

 

De maten van deurstoppers

Bij het kiezen van een deurstopper is het belangrijk om rekening te houden met de maat van de deur waarvoor je de deurstopper wilt gebruiken. De deurstopper moet groot genoeg zijn om de deur stevig tegen te houden, maar niet te groot om in de weg te zitten.

Als de deurstopper te klein is, zal hij niet in staat zijn om de deur goed tegen te houden en zal de deur mogelijk toch dichtslaan. Als de deurstopper te groot is, kan het moeilijk zijn om de deur te openen en kan het ook ongemakkelijk zijn om over de stopper te stappen.

Daarom is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Meet de dikte van de deur en kies een deurstopper die daarbij past. Het is ook belangrijk om te overwegen waar de deurstopper zal worden geplaatst. Bij de deurstopper buiten is het belangrijk dat de dat de stopper niet in de weg zal zitten bij het openen en sluiten van de deur.

 

Deurstoppers voor elke interieurstijl

Of je nu van een klassieke of moderne uitstraling houdt, er is altijd wel een deurstopper die bij jouw interieurstijl past. Ga je voor een minimalistisch ontwerp dat in de deur verdwijnt wanneer je hem niet gebruikt, of kies je liever voor een opvallend design dat echt een statement maakt? De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk aan een deurstopper met een grappig design of een gouden stopper met een bijzondere afwerking. Zo wordt het niet alleen een praktisch item, maar ook een leuke toevoeging aan je interieur.

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk uitersten van elkaar, zodat je een goed beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is.

 

Veilig, energiebesparend en beschermend

Met name de veiligheid is een belangrijke overweging bij het kopen van een deurstopper, vooral wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Je wilt namelijk voorkomen dat zij hun vingertjes of pootjes tussen de deur krijgen.

Daarnaast is het ook een goede oplossing voor besparing op de energiekosten. Met een deurstopper kun je er namelijk voor zorgen dat de warmte beter in huis blijft hangen. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard te werken en bespaar je dus op energiekosten.

Nog een goede bijkomstigheid is dat het je deur en muur beschermt. Als de deur vaak hard dichtslaat, kan dit zorgen voor beschadigingen aan de deur en muur. Een deurstopper voorkomt dit en dat gaat je veel krassen schelen!

 

[H2] Een deurstopper die lang meegaat

Je wilt natuurlijk dat een deurstopper lang meegaat, niet snel verslijt en geen krassen of beschadigingen achterlaat op jouw muur of vloer. Daarom is het goed om te bepalen wat voor soort vloer je hebt en daarmee te letten op het soort deurstopper én het materiaal waarvan deze is gemaakt.

Bij een vloer met vloerverwarming is het bijvoorbeeld van belang dat je rekening houdt met het soort deurstopper. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dwars door je vloerverwarmingsbuis heen boort om een vloerdeurstopper te bevestigen. In dat geval kan een muurvariant beter zijn. Twijfel je over wat de beste deurstopper voor jou is? Dan kun je altijd advies vragen aan een expert.

 

[H3] De variërende prijs van een deurstopper

De prijs van een deurstopper varieert afhankelijk van het materiaal, de grootte en de stijl. Kies een deurstopper die past bij jouw budget, maar onthoud dat een goede kwaliteit deurstopper de investering waard is!

[H2] Stop de deur in stijl met een deurstopper

Wil jij jouw deuren openhouden zonder je zorgen te maken over vervelende ongelukken? Dan is een deurstopper dé oplossing voor jou! Maar let wel op dat je de juiste deurstopper kiest op basis van verschillende factoren die we hebben benoemd in deze koopgids, zoals het type deur, het materiaal, de maat, stijl, veiligheid, duurzaamheid en prijs. Want we willen natuurlijk niet dat je achteraf spijt krijgt van je keuze!

Gelukkig zijn er opties in overvloed: minimalistische designs of juist opvallende statement pieces. En met de juiste deurstopper ben je niet alleen beschermd tegen ongewenste ongelukken, maar bescherm je ook je muren, meubels én je bespaart op energiekosten.

Nu je de koopgids hebt gelezen, kun je de juiste deurstopper kiezen en houd jij binnenkort je deuren open zonder zorgen én in stijl!