Duizenden Fans lopen voor Vitesse: Steun in Tijden van Onzekerheid

Geplaatst op 19 mei 2024, om 16:19 uur

ARNHEM – Op zondagmiddag trokken duizenden supporters in een mars van de Korenmarkt naar GelreDome in Arnhem. Op beelden is te zien hoe rookbommen, vuurwerk en zingende, feestende supporters de stoet begeleiden terwijl ze over de Nelson Mandelabrug trekken. Een van de deelnemers beschreef het als een viering alsof de club kampioen was geworden. Nog nooit zoiets gezien. Kippenvel. Zo verteld hij tegen Omroep Gelderland.

Opmerkelijk genoeg vond deze uitbundige manifestatie plaats terwijl de toekomst van de club aan een zijden draadje hangt. Onder het motto ‘Op De Bres Veur Vites’ wilden verschillende supportersgroepen hun steun aan Vitesse tonen, op weg naar wat mogelijk de laatste wedstrijd ooit zou kunnen zijn: een thuiswedstrijd tegen Ajax.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de mars, ook wel bekend als een corteo, heerste er een uitstekende sfeer onder de supporters. Geen gezeik. Wel veel vuurwerk, maar geen grote explosieven. Jong en oud liepen zij aan zij. Er werden veel grappen gemaakt over de Keuken Kampioen Divisie.

Foto’s: Persbureau Heitink