Plan je trip naar Euro 2024

Geplaatst op 2 mei 2024, om 00:00 uur

Heb je net als vele landgenoten zin en tijd om Oranje naar de finale van Euro 2024 te schreeuwen? Dat doe je dat wellicht liever live in het stadion dan alleen voor de televisie in de huiskamer. In deze bespreking geven we je enkele tips en raadgevingen om goed voorbereid naar Duitsland te vertrekken.

Weet waar en wanneer je moet zijn

Het eerste wat je moet doen is weten wanneer en waar Oranje aan de aftrap komt. Natuurlijk weet je dat alleen maar vooraf tijdens de poule wedstrijden. Vanaf de achtste finale wordt het een beetje koffiedik kijken. Neem daarom eerst het EK schema 2024 erbij. De eerste wedstrijden kun je sowieso al zien.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Waar speelt Oranje?

Voor de achtste finales kun je zien waar de groepswinnaar en de runner-up van groep D zijn wedstrijden speelt. Laten we het voorlopig bij de eerste ronde houden. Dan zien we dat Nederland in Hamburg, Leipzig en in Berlijn speelt.

 

De wedstrijd waar het meest naar uitgekeken wordt is natuurlijk die in Leipzig tegen Frankrijk. De match die wel eens heel veel zou kunnen betekenen is op 18 juni in Berlijn tegen Oostenrijk. Hamburg is het dichtste bij, Berlijn is een indrukwekkende stad. Het hangt uiteraard van je budget en vakantiedagen af, waar je eventueel bij kunt zijn.

Koop je tickets op tijd en bij een betrouwbare bron

Probeer niet om de koop van leven te doen, want dan kom je meestal bedrogen uit. Ga voor bekende bedrijven of kies voor een reisbedrijf dat een totaalpakket aanbiedt, tickets inbegrepen. Wij raden de site van UEFA het meeste aan, als je zelf de tickets wilt bestellen. Zorg in ieder geval dat je er op tijd bij bent. Het aantal plaatsen is beperkt.

Plan je reis en je verblijf

Het is voor ons Nederlanders een voordeel dat het toernooi in Duitsland plaatsvindt. We zijn familiair met de taal, kennen de gewoontes en de afstanden vallen redelijk mee. Vooral Hamburg is gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Reizen naar de steden

Vandaag de dag zijn treinverbindingen een ideale manier om te reizen. Alle grote steden worden met elkaar verbonden. Het gaat snel, je hebt geen files en komt uitgerust en monter op je bestemming aan. Op de site van onze NS vind je alle informatie.

 

Kijk ook vooraf hoe het transport in de stad van je bestemming geregeld wordt. Dat kun je gemakkelijk zien bij de toeristische informatie van die steden. Blijf je wat langer dan de wedstrijd, kijk dan of je vooraf een weekpas kunt kopen.

Boek je hotel of verblijfplaats

Ook hier is het de boodschap om snel te zijn. Tijdens het EK zullen de steden waar gespeeld wordt overspoeld worden met supporters. Niet alleen Nederlanders, maar ook supporters van de tegenstander en de Duitsers zelf.

 

Berlijn heeft veruit de meeste accommodaties. Maar behalve voor voetbal, is dit altijd een drukke toeristische trekpleister. Leipzig is ook een mooie stad, maar beschikt over wat minder slaapplaatsen voor toeristen. Hamburg schommelt wat tussenbeide.

 

Boek geen all-in voetbalreis, en regel je alles liever zelf, kun je voor die boekingen best terecht bij gespecialiseerde bedrijven hiervoor. Agoda is wereldwijd goed bekend. Bookin.com is een Amsterdams bedrijf dat wereldleider is als tussenpersoon voor hotel en kamerverhuur voor toeristen.

Nu nog inpakken en wegwezen

Zorg dat je voor je vertrekt al je reisdocumenten nakijkt. Is je ID-kaart in orde en wanneer je met de auto gaat, vergeet dan zeker je rijbewijs niet. Heb je de eventuele tickets voor de trein en de wedstrijd? Een gouden raad is niet af te reizen wanneer je geen tickets voor de wedstrijd hebt. Reken er niet op om die daar aan de kassa te kopen. En hou je zeker weg van de schimmige figuren die aan het stadion rondhangen, en je tickets “van de zwarte markt” willen verkopen.