Autoverzekering Arnhem ruim 21% duurder

Geplaatst op 8 juni 2024, om 15:07 uur

Autoverzekering Arnhem ruim 21% duurder

Inwoners van Arnhem betaalden in 2023 ruim 21% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte een autoverzekering in Arnhem nog ruim € 71 per maand. In 2023 betaalden de inwoners bijna € 87 per maand voor hun autoverzekering. Op jaarbasis is dat bijna € 181 meer.

Dankzij de flinke stijging betalen inwoners van Arnhem ook fors meer dan de gemiddelde Nederlander. Landelijk kost de gemiddelde autoverzekering ruim € 74 per maand. Dat is 17% minder dan wat een autoverzekering kost in Arnhem.

Tip! Wist je dat de premies tussen autoverzekeraars onderling flink verschillen? Ga daarom je autoverzekering vergelijken. Zo vind je direct de goedkoopste autoverzekering en bespaar je gemiddeld € 237 op je autoverzekering.

Autoverzekering Arnhem duurder door verhoogde criminaliteit

Dat de autoverzekering in Arnhem zo hard is gestegen, komt voornamelijk doordat er meer criminaliteit plaatsvindt in Arnhem rondom auto’s. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal autodiefstallen in Arnhem is gestegen met ruim 15%. Autoverzekeraars vinden dit ongunstig, omdat een verhoogde criminaliteit rondom auto’s ook het risico op schade verhoogt. Om deze schadeclaims te kunnen betalen, verhogen verzekeraars de premies van autoverzekeringen.

Autoverzekering Arnhem duurder dan gemiddelde in Gelderland

Ook betalen de inwoners van Arnhem flink meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Gelderlander. In 2023 kostte de gemiddelde autoverzekering in Gelderland bijna € 75 per maand. Gelderland heeft de op drie na duurste autoverzekering van alle 12 provincies in Nederland, wat aangeeft dat inwoners van Arnhem fors meer betalen dan het provinciale gemiddelde. Zuid-Holland heeft de duurste autoverzekering, met inwoners die in 2023 gemiddeld ruim € 82 per maand betaalden. Friesland daarentegen heeft de goedkoopste autoverzekering, waar de gemiddelde premie bijna € 57 per maand bedraagt.