Opnieuw dode aangetroffen in Wijchen, politie doet onderzoek

Geplaatst op 8 juni 2024, om 08:40 uur

WIJCHEN – Vrijdagavond heeft de politie in een huis aan de Hoogmeer in Wijchen een dode persoon aangetroffen. De hele avond en nacht werd er sporenonderzoek gedaan, maar de politie heeft nog niet bevestigd of het om een misdrijf gaat, meldt de Gelderlander.

Vrijdagavond stond de straat Hoogmeer in Wijchen-Zuid vol met politiewagens en een lijkwagen. Op videobeelden die rondgaan, is te zien dat de forensische opsporing aanwezig was. De politie zette een PD-unit neer, die wordt ingezet om onderzoek te doen op een plaats delict. Deze unit werd rond 10.00 uur zaterdagochtend weer weggehaald.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens een buurtbewoner, die anoniem wil blijven voor zijn veiligheid, is de overleden persoon een man. Het zou gaan om een goede vriend van de 41-jarige bewoner van het adres aan de Hoogmeer, die op bezoek was. De politie wil niet ingaan op de details van de buurtbewoners. “Onze eerste prioriteit is het vaststellen van de doodsoorzaak,” aldus een woordvoerder. Wanneer er meer informatie naar buiten wordt gebracht, is nog niet bekend. “Wij doen aan waarheidsvinding, en dat kost tijd,” voegde de woordvoerder toe.

De gebeurtenis komt een week na twee dodelijke incidenten die Wijchen opgeschrikt hebben. Afgelopen zondag raakte een 59-jarige man zwaargewond bij een steekincident in de wijk Kraaijenberg en overleed een dag later. Een 48-jarige man uit Wijchen werd als verdachte aangehouden. In de nacht van zaterdag 1 juni op zondag 2 juni overleed een 46-jarige man plotseling na ingrijpen van de politie. De man werd in verwarde toestand aangehouden op straat, de Saltshof in Wijchen, en kort daarna gereanimeerd, maar overleed. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het handelen van de politie in dit incident.
Foto’s: Waldie Rutten / Persbureau Heitink