Kogels of woorden: Het indrukwekkende verhaal van politieman Stefan

Geplaatst op 5 juni 2024, om 09:32 uur

HUISSEN – In de documentaire Kogels of woorden van GLD doc: het uur van Rico en Stefan deelt politieman Stefan Klijnhout zijn aangrijpende verhaal.

Het is 13 augustus 2021. De toen 33-jarige Rico P. heeft ruzie met zijn vriendin gehad, waarna zij, uit angst voor Rico, het appartement in Huissen is ontvlucht. Haar stiefvader en een oom besluiten naar het appartement te gaan, maar daar loopt het gruwelijk uit de hand: Rico schiet de oom door het hoofd. De stiefvader weet te ontkomen met een schampschot en vlucht met een zwaar bloedend hoofd het pand uit. Agenten uit de hele regio worden naar de woonwijk in Huissen gestuurd, onder wie Stefan Klijnhout.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Stefan ziet Rico op het dak op het moment dat zijn collega’s het appartementencomplex binnengaan. Hij trekt zijn dienstwapen en richt op Rico, die in elke hand een vuurwapen heeft en op Stefan richt. Op dat moment ziet Stefan een groen laserpuntje op zijn borst verschijnen. Zo moeten ze een uur wachten op het arrestatieteam. Wat doe je? Schieten? Of praten? Het wordt een lang uur.

Verslaggever van Omroep Gelderland ging met Stefan terug naar de plek in Huissen waar het allemaal gebeurde. Stefan was hier sinds de gruwelijke gebeurtenissen niet meer geweest en herbeleeft de gebeurtenissen opnieuw.

Bekijk de indrukwekkende documentaire op: Agent Stefan staat een uur oog in oog met de gewapende Rico | GLD Doc

Foto’s/Video: Persbureau Heitink