Drie doden bij aanrijding Ruurlo

Geplaatst op 21 oktober 2008, om 19:00 uur

Ruurlo – Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een taxibusje op de Batsdijk tussen Ruurlo en Zieuwent zijn dinsdagmiddag twee mannen en een vrouw om het leven gekomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ongeluk gebeurde rond  tien voor half vijf op de kruising van de Batsdijk en de Arfmanssteeg. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter waren snel ter plaatse.

De doden zijn de bestuurster van het taxibusje, een 24-jarige vrouw uit Ruurlo en twee inzittenden – cliënten van de aan de Arfmanssteeg gevestigde zorgboerderij – een 85-jarige man uit Borculo en een 89-jarige man uit Hengelo G. Een derde inzittende, een 61-jarige vrouw uit Zieuwent is zwaargewond geraakt en naar het ziekenhuis in Winterswijk gebracht. De bestuurder van de vrachtwagen, een 26-jarige man uit Leeuwarden, heeft vermoedelijk een voorrangsfout gemaakt en kon het busje dat vanaf Arfmanssteeg de Batsdijk op reed niet meer ontwijken.

De weg is tot ongeveer 21.45 uur afgesloten geweest in verband met de hulpverlening, het onderzoek van de verkeersongevallendienst en de berging van de voertuigen.