Fietser gewond na aanrijding

Geplaatst op 18 oktober 2008, om 16:02 uur

Lochem – Een 18-jarige fietser uit Lochem is vrijdagochtend 17 oktober gewond geraakt nadat zij in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 36-jarige plaatsgenoot. De aanrijding vond plaats op de Hanzeweg in Lochem.

Omstreeks 11:10 uur reed de automobilist uit een uitrit van een woning aan de Hanzeweg. Hij zag bij het wegrijden de van links komende fietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De 18-jarige vrouw is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.

Gokkast leeggehaald

Zutphen – De politie kreeg vrijdag 17 oktober de melding dat er een gokkast was leeg gehaald door drie onbekende mannen in een café aan de Nieuwstad in Zutphen.

Tussen 15:30 uur en 16:05 uur waren er drie mannen aanwezig in het café die zich verdacht ophielden bij de gokkast. Bij het weggaan van de drie mannen ontdekte het personeel dat de kast was leeg gehaald. De politie heeft inmiddels aangifte opgenomen.

Politie zoekt getuigen aanrijding scootmobiel

Zutphen – Op donderdagmiddag 16 oktober vond er op de kruising Gerard Doustraat/ Draaiomsdreef in Zutphen een aanrijding plaats tussen een auto en een scootmobiel.

Omstreeks 14.10 uur kreeg de politie de melding binnen van een aanrijding op de kruising Gerard Doustraat/ Draaiomsdreef. De 49-jarige automobilist uit Warnsveld reed op de Draaiomsdreef en stak rechtdoor de Gerard Doustraat in. Op dat moment kwam vanaf de Gerard Doestraat een tegemoetkomende scootmobiel aanrijden, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Zutphen. Vermoedelijk reed een van de voertuigen door rood licht. De politie is op zoek naar getuigen die zich kunnen melden via 0900-8844. In het bijzonder wordt een vrachtwagenchauffeur, die het ongeval heeft gezien, opgeroepen zich te melden.

Rijden onder invloed, geen rijbewijs en valse naam

Zutphen – De politie heeft vrijdagavond 17 oktober een 39-jarige man uit Deventer op de Warnsveldseweg in Zutphen aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol en gaf een valse naam op. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs.

Omstreeks 17:00 uur werd de man gecontroleerd in het bosgebied in Eefde. Hij bleek onder invloed van alcohol en kreeg een rijverbod opgelegd. De man stapte even later toch in zijn auto en werd bij de tweede controle meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens had hij een valse naam opgegeven. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,30. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongemannen steken fiets in brand

Zutphen – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 oktober twee mannen, een 18-jarige uit Eefde en een 19-jarige uit Zutphen, aangehouden voor het in brand steken van een fiets op de Berkelsingel in Zutphen.

Omstreeks 04:10 uur kreeg de politie de melding dat de twee mannen op de Berkelsingel een fiets in brand hadden gestoken. Dankzij een goed signalement van een getuige konden de twee even later worden aangehouden. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt.