Kettingbotsingen op A1

Geplaatst op 29 oktober 2008, om 09:49 uur

Wilp/ Apeldoorn – Op dinsdag en woensdag 28 en 29 oktober vonden er op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn drie aanrijdingen plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren.  Woensdag raakten twee autobestuursters gewond.

Op dinsdag vond om 06.45 uur een aanrijding plaats waarbij vier auto’s betrokken waren. Het ongeval gebeurde op de linker rijstrook voor het verkeer in de richting Apeldoorn. De aanrijding zorgde voor enorme verkeersoverlast. Een 18-jarige bestuurder van een bestelauto uit Lochem kon niet meer tijdig afremmen voor de afremmende file voor hem. Drie auto’s werden total loss afgesleept.

Woensdagochtend vonden twee aanrijdingen onder Apeldoorn plaats. De eerste vond even na 07.00 uur plaats tussen een vrachtwagen, een bestelwagen en een auto. Ook nu reed het verkeer weer langzaam en ontstond een aanrijding. Er ontstond een file en toen even na 08.30 uur drie vrachtwagens en twee auto’s met elkaar in botsing kwamen zorgde dit opnieuw voor overlast op de A1. Bij deze aanrijding liepen twee bestuursters van auto’s nekletsel op en zij werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 36-jarige bestuurder van een vrachtwagencombinatie uit Oosterwolde botste met geringe snelheid achter op het afremmende verkeer. Door de klap ontstond er een domino-effect met de gewonden in de twee voorste auto’s.

Bestuurder veroorzaakt twee aanrijdingen

Zutphen – Het rijbewijs van een 31-jarige Zutphenaar is dinsdagavond 28 oktober ingevorderd nadat de man twee aanrijdingen had veroorzaakt en gedronken bleek te hebben.
De aanrijdingen vonden even na 18.00 uur plaats op de Laan naar Eme in Zutphen. De eerste ter hoogte van de Mozartstraat waar de man tijdens een inhaalmanoeuvre de auto van een 53-jarige plaatsgenoot aanreed. Zonder te stopen reed hij verder richting de Zuidwijken en na de bocht bij de Waarden rakte de Zutphenaar de macht over het stuur kwijt, kwam op de andere weghelft en botste tegen de bestelauto van een 49-jarige man uit Lathum.

Agenten roken dat de Zutphenaar had gedronken en op het politiebureau blies hij 0.8 promille. Inmiddels werden de auto’s van de betrokkenen uit Zutphen weggesleept.

Voor het in gevaar brengen van het verkeer, het rijden onder invloed en het doorrijden na aanrijding werd het rijbewijs van de Zutphenaar ingevorderd en wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Schoorsteenbrand

Warnsveld – De brandweer is dinsdagochtend 28 oktober uitgerukt naar een schoorsteenbrand aan de Vordensebinnenweg in Warnsveld. Er ontstond alleen rookschade.

De melding kwam omstreeks 06.35 uur bij de meldkamer binnen. De bewoners hadden de openhaard aangestoken en even later sloegen de vlammen uit de schoorsteen. Men belde de brandweer en verliet de woning. De brandweer had de zaak snel onder controle en veegde de schoorsteen.

Vrouw gewond na aanrijding

Doetinchem – Dinsdag 28 oktober is een 61-jarige fietsster gewond geraakt als gevolg van een aanrijding met een 54-jarige automobilist op de Esdoornlaan in Doetinchem.

De aanrijding vond rond 14:45 uur plaats. De automobilist, een 54-jarige man uit Terborg, reed op de Esdoornlaan en wilde op het kruispunt Esdoornlaan – Meester Lovinklaan afslaan. Hij zag de fietsster, een 61-jarige vrouw uit Terborg, hierbij over het hoofd en reed haar aan.
De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat zij een breuk in haar voet heeft opgelopen. De politie maakt proces-verbaal op over de overtreding van de automobilist.

Beschonken bestuurder belandt in sloot

Vragender – De politie heeft dinsdag 28 oktober een 38-jarige man uit Arnhem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd aangetroffen naast zijn auto, die in de sloot lag.

De politie ontving rond 22:15 uur een melding over een auto die in de sloot lag naast de Meddoseweg in Vragender. De politie trof de bestuurder, en twee inzittenden, ter plaatse naast de auto aan. Een blaastest wees uit dat de 38-jarige bestuurder onder invloed was. Hij is in verband met verwondingen in zijn gezicht per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere inzittenden waren niet gewond. In het ziekenhuis is een bloed- en urineproef afgenomen bij de bestuurder. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. De auto is afgesleept.