Jongen (17) rijdt moeders auto in de prak - GelreNieuws        

Jongen (17) rijdt moeders auto in de prak

Geplaatst op 26 oktober 2008, om 12:18 uur

Azewijn – Een 17-jarige jongen uit de gemeente Montferland heeft zaterdagavond 25 oktober de auto van zijn moeder totalloss gereden.

De jongeman had rond 23.15 uur stiekem de auto van zijn moeder meegenomen. Op de Klakert had hij de auto niet meer onder controle en belandde ermee in een droge sloot. De auto moest worden afgesleept, de jongen krijgt een boete voor rijden zonder rijbewijs.

Politie neemt scooter in beslag

Brummen – De politie in Brummen heeft zaterdagavond 25 oktober de scooter van een 18-jarige Eerbeeker in beslag genomen, omdat deze veel te hard reed. De bestuurder bleek ook nog onder invloed van alcohol.

De politie zag de jongeman rond 20.45 uur heel hard voorbij rijden op de Eerbeekseweg. De politie is de jongeman gevolgd en de scooter haalde hierbij een snelheid van ruim 100 km/uur. De jongeman is hierop staande gehouden en de scooter is in beslaggenomen. De bestuurder van de scooter bleek ook onder invloed van alcohol. Ademanalyse op het politiebureau gaf een alcoholpromillage aan van 0.7 promille. De jongeman krijgt hiervoor proces-verbaal.

Jongens twee keer op de bon

Eerbeek – De politie in Eerbeek heeft zaterdagavond 25 oktober rond 22.15 uur een vijftal jongeren (in de leeftijd van 16 tot 20 jaar) beboet die op een sloopterrein aan de Stuijvenburchstraat rondliepen. De jongens kregen een boete voor het betreden van een afgesloten terrein. Eén van de jongeren gaf hierbij een valse naam en een vals adres op. Hij kreeg hiervoor nog een boete.

Een aantal uren later rond 01.40 uur kreeg de politie de melding dat jongeren op de Loenenseweg een fiets kapot zouden maken en probeerden een reclamezuil te vernielen. Agenten troffen dezelfde verdachten van eerder op de avond even later op de Veldweg. Het drietal kreeg wederom een boete. Dit keer voor baldadigheid. De jongeren werden door de politie gesommeerd naar huis te gaan.

Automobiliste met nekklachten naar het ziekenhuis

Zutphen – Een 41-jarige vrouw uit Zutphen is zaterdagavond 25 oktober met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd, nadat zij tegen haar voorligger was gebotst.

Het ongeval gebeurde rond 21.00 uur op de Harenbergweg. Een automobilist stopte voor een zebrapad. De vrouw uit Zutphen merkte dit te laat op en botste tegen haar voorligger aan. Beide auto’s raakten bij de aanrijding zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.