Fietsster gewond na aanrijding

Geplaatst op 24 oktober 2008, om 14:30 uur

Borculo – Een 63-jarige fietsster uit Borculo is donderdagmiddag 23 oktober gewond geraakt bij een aanrijding met een landbouwvoertuig op de Hambroekweg in Borculo. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis.

De aanrijding vond rond 16:00 uur plaats. De vrouw fietste vanuit Borculo over het fietspad langs de Needseweg en kwam op de kruising met de Hambroekweg in botsing met een landbouwvoertuig. Zij verleende het landbouwvoertuig, dat bestuurd werd door een 49-jarige man uit Neede, geen vrije doorgang.
De vrouw is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en bleek een hersenschudding te hebben opgelopen.

Fietser botst op boom

Didam – Een 20-jarige man uit Didam is donderdagavond 23 oktober gewond geraakt nadat hij met zijn fiets tegen een boom is gereden. De fietser is op het fietspad langs de Doetinchemseweg richting Doetinchem vermoedelijk de controle over de fiets verloren. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding heeft rond 21:30 uur plaatsgevonden. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek inwendige kneuzingen te hebben oplopen.

Automobilist rijdt door na aanrijding met voetgangster

Apeldoorn – Een 52-jarige vrouw uit Apeldoorn is donderdagmiddag 23 oktober gewond geraakt nadat zij door een personenauto werd aangereden. Het ongeval vond plaats op de Woudhuizerweg in Apeldoorn. De vrouw liep in de berm. De bestuurder van de personenauto is na de aanrijding doorgereden.

De aanrijding vond kort voor 12:00 uur plaats. De vrouw liep in de berm naast de Woudhuizerweg vanuit de Apeldoorn in de richting Teuge. Ze raakte gewond, verloor na de aanrijding enkele keren haar bewustzijn en liep letsel op aan haar elleboog. Een ambulance heeft haar overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met de automobilist die in de richting Teuge is doorgereden.

Het gaat om een grijze personenauto waarvan een deel van het kenteken via een getuige bij de politie bekend is geworden. Het bekende deel van het kenteken betreft de letters ??-XT-TH. Getuigen die ook bijzonderheden hebben gezien of informatie hebben worden verzocht om zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0900-7000.

Man meldt zich na inbraken

Apeldoorn/ Zutphen – Een 32-jarige man uit Zutphen is woensdagochtend 22 oktober door de politie aangehouden na een inbraak in een woning aan de Koninginnelaan in Apeldoorn.  Hij vernielde rond 08.00 uur met een steen een ruit en wilde een raam openen. Toen de bewoner hem opmerkte, vluchtte de verdachte zonder buit in de richting van de Grote Kerk aan de Loolaan.

Rond het middaguur meldde de verdachte zichzelf op het politiebureau aan de Vosselmanstraat en biechtte de poging tot inbraak spontaan op. Hij werd ingesloten en wordt vrijdag 24 oktober voorgeleid bij de rechtercommissaris in Zutphen, omdat er afgelopen week al meerdere inbraken tegen de verdachte bekend geworden waren.

De man bleek nog maar net één dag op vrije voeten. Hij meldde zich al eerder, op zondag 19 oktober kwam hij ook al vrijwillig op het politiebureau en bekende toen een vijftal inbraken en insluipingen in woningen die hij in 2007 in Apeldoorn (4x) en Warnsveld (1x) had gepleegd.
Het ging daarbij om woningen aan de Jagersweg, de Stolberglaan, de Salomonszegel en de de Gardenierslaan. De buit bestond destijds uit digitale camera’s en laptops.
De man werd die zondag voor nader onderzoek ingesloten en na overleg met de officier van justitie werd besloten een proces-verbaal op te maken voor vervolging door het Openbaar Ministerie en daarna op vrije voeten gesteld.