Schoorsteenveger valt van ladder

Geplaatst op 23 oktober 2008, om 10:33 uur

Zutphen – Een 45-jarige man uit Kerkdriel is woensdag 22 oktober gewond geraakt tijdens zijn werkzaamheden bij een woning aan de Prins Bernhardlaan in Zutphen. Hij is met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De man klom omstreeks 13.25 uur via een ladder naar het dak en toen hij zich ter hoogte van de dakgoot bevond, gleed de ladder weg in het zand. De man maakte een val van ongeveer 7 meter en kwam op een houten hek terecht. Hij is met inwendig letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Dieven aan de haal met motorkap en voorbumper

Brummen – Bij een bedrijf aan de Rhienderstein in Brummen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 22 oktober onderdelen van een bedrijfswagen gestolen. De dieven moeten zelf met een auto zijn geweest om de spullen te vervoeren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Volgens de politie is het geen gewone diefstal, maar een bijzondere omdat de dieven eerst een hek hebben geforceerd om vervolgens de onderdelen van de auto te demonteren. Van de bedrijfswagen, een VW Caddy, werden onder meer de voorbumper en de motorkap ontvreemd. De diefstal werd woensdagochtend ontdekt en de eigenaar heeft aangifte gedaan. Informatie over de diefstal is welkom bij de politie op 0900 – 8844.

Automobilist (81) schept oma en kleinkinderen

Doetinchem – Een oma en haar twee kleinkinderen zijn woensdagochtend 22 oktober bij een aanrijding op de J.F. Kennedylaan in Doetinchem geschept door een automobilist die uitweek. Het rijbewijs van de 81-jarige Doetinchemmer is ingevorderd.

De Doetinchemmer reed omstreeks 11.40 uur weg bij de verkeerslichten van de J.F. Kennedylaan met de Nieuweg. Voor hem bleek een auto te willen afslaan en dit merkte de bestuurder te laat op. Hij week naar rechts uit en botste tegen een 59-jarige vrouw die daar met haar twee eenjarige kleinkinderen op de fiets reed. Alle drie raakten gewond en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel bij de kinderen bleek mee te vallen omdat zij in goede en veilige zitjes hadden gezeten. Het letsel van de oma is mogelijk een gebroken pols.
Op het politiebureau is het rijbewijs van de bestuurder ingevoerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken chauffeur veroorzaakt schade

Baak – Een 59-jarige Hongaar die met zijn vrachtwagen verkeerd was gereden, heeft woensdag 22 oktober een boerenschuur in Baak geramd. De bestuurder bleek te hebben gedronken.

De man reed omstreeks 21.20 uur het erf van een boerderij aan de Dollemansstraat op en bleek verkeerd te zijn gereden. Hij probeerde achteruit het erf af te rijden en ramde daarbij een boerenschuur. De schuur raakte gedeeltelijk ontzet en een muur viel om. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de bestuurder had gedronken waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 1.7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en aangezien de man nauwelijks te verhoren viel, is hij ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Overval op videotheek

Winterswijk – De politie onderzoekt een overval op een videotheek aan de Gasthuisstraat in Winterswijk. De overval werd op vrijdagavond 17 oktober gepleegd en de twee daders gingen er met geld en sigaretten vandoor.

De overval werd omstreeks 21.45 uur gepleegd door twee jonge jongens. Beiden hadden zich met hun kleding vermomd. Eén van hen had een vuurwapen bij zich en bedreigde de videotheekhouder. Naast geld maakten zij ook sigaretten buit, waarna zij te voet vluchtten. De politie werd gewaarschuwd en direct werd een uitgebreid onderzoek ingesteld. In de afgelopen dagen is ook een buurtonderzoek ingesteld.
De politie zoekt getuigen die iets in verband met de overval kunnen melden. Men kan bellen met 0900 -8844.

Groot aantal autoinbraken in Zutphen

Zutphen – De politie onderzoekt een aantal inbraken in auto’s die de afgelopen dagen in Zutphen plaats vonden. Gedupeerden worden verzocht om altijd aangifte te doen en geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Aan de Polsbroek, Piet Heinstraat, Emmerikseweg, Gerard Doustraat, Berkelsingel en Doggersbank is de afgelopen dagen ingebroken in auto’s. Veelal werd een ruit ingeslagen en in een enkel geval werd het portierslot geforceerd.

De politie adviseert om geen waardevolle – radio-cd-spelers, navigatiesystemen – spullen in de auto achter te laten.