Zutphense gewond na aanrijding met vuilniswagen - GelreNieuws.nl

Zutphense gewond na aanrijding met vuilniswagen

Geplaatst op 25 oktober 2008, om 14:20 uur

Zutphen – Een 76-jarige Zutphense is vrijdagochtend 24 oktober gewond geraakt aan haar been toen ze op de Beukerstraat in Zutphen werd aangereden door een vuilniswagen.

De vrouw liep rond 9.50 uur op de Beukerstraat richting de Turfstraat. Ook reed daar op dat moment een vuilniswagen, bestuurd door een 30-jarige man uit Vaassen, stapvoets om vuilcontainers te legen. Deze heeft de vrouw niet gezien en de auto heeft de vrouw als het ware omgeduwd. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Spittaal. Ze bleek een gebroken scheenbeen te hebben opgelopen.

Automobilisten onder invloed

Eerbeek – De politie in Eerbeek heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 oktober een 29-jarige man uit Eerbeek aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten controleerden de automobilist rond 03.00 uur op de W. Einthovenstraat in Eerbeek op alcohol. De blaastest gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.5 promille aan. Het rijbewijs van de man is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eerder op de vrijdag werd ook het rijbewijs van een 58-jarige Eerbeeker ingenomen wegens rijden onder invloed. Agenten hielden de man rond 12.15 uur op de Coldenhovenseweg staande voor het niet dragen van zijn autogordel. De man bleek daarnaast onder invloed van alcohol. Ademanalyse op het politiebureau gaf 1.2 promille aan. De man kreeg een boete voor het niet dragen van de gordel en zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobiliste gewond bij aanrijding

Lochem – Rond 16.30 uur ontstond op de Goorseweg in Lochem een aanrijding tussen twee auto’s. Een 63-jarige inzittende uit Borculo raakte hierbij gewond.

Een 65-jarige automobilist uit Borculo reed rond 16.30 uur uit de richting Borculo over de Goorseweg, toen hij wilde afremmen voor een vrachtwagen die stilstond om rechtsaf te slaan. Volgens de bestuurder werkte de remmen niet goed en hij week uit naar de andere rijbaan. Daar reed op dat moment een 29-jarige automobilist uit Borculo. Een aanrijding was het gevolg. Beide auto’s raakten total loss. De vrouw uit Borculo klaagde na de aanrijding over pijn in haar buik. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Snorfietser gewond

Apeldoorn – Een 17-jarige snorfietser uit Hoog Soeren is vrijdagavond 24 oktober op de Jachtlaan in Apeldoorn gewond geraakt, toen hij in botsing kwam met een 77-jarige automobiliste uit Apeldoorn.

De snorfietser reed rond 19.30 uur samen met een 18-jarige Apeldoorner aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad langs de Jachtlaan, toen de automobiliste vanuit de Zwarte Kijkerweg de Jachtlaan wilde oprijden. De vrouw stopte voor de haaientanden waardoor de jongens aannamen dat ze hun had gezien. Toen de snorfietser de kruising overstak, reed de vrouw echter vooruit. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Hij bleek zijn pols te hebben gebroken.