Apeldoorn wint opnieuw gouden meetbuisje

Geplaatst op 26 november 2008, om 23:34 uur

APELDOORN – Het brandweerteam van Apeldoorn Hoofdpost heeft voor de tweede keer op rij het gouden meetbuisje gewonnen. Zeven van de vijftien deelnemende teams namen woensdagavond deel aan de finale voor de Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD).

Vorig jaar is de brandweer begonnen om de oefening voor de meetploegen in wedstrijdverband te organiseren. Vorig jaar won Apeldoorn ook al.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Teams uit Steenderen, Brummen, Eibergen, Oldebroek, Zelhem en Apeldoorn werden in de finale onderworpen aan vier onderdelen, waarbij de teams diverse typen verkenningen en metingen moesten uitvoeren. Ook werd de theoretische kennis getoetst.

De Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD) is een regionaal georganiseerde brandweertaak. In de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland betekent dit dat 15 gespecialiseerde brandweerteams, strategisch verdeeld over de regio, inzetbaar zijn bij grootschalige incidenten of incidenten waar mogelijk gevaarlijke stoffen vrijkomen. De WVD kan in een groot gebied metingen verrichten. De metingen zijn van belang voor de veiligheid van de bevolking en voor de hulpdiensten die zijn ingezet bij een incident.

Op de tweede plaats eindigde Oldebroek en derde werd Steenderen team 2.

Meer op PVFotografie.nl