Fietsster ernstig gewond na aanrijding

Geplaatst op 3 november 2008, om 17:02 uur

Silvolde – Een 77-jarige vrouw uit Varsseveld is zondag 2 november rond 15:00 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Kapelweg met de Kroezendijk. Volgens de politie is de toestand van de vrouw kritiek.

De vrouw kwam aanfietsen vanaf de Kroezendijk, komende uit de richting Silvolde. Op het kruispunt heeft zij vermoedelijk de van links naderende automobilist, een 51-jarige man uit Silvolde, over het hoofd gezien. De automobilist had voorrang. De vrouw is tijdens het oversteken tegen de zijkant van de auto gebotst en is ten val gekomen. Ze is met een ernstige hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is kritiek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Beschonken automobilist vliegt uit de bocht

Brummen – Een 21-jarige man uit Zutphen is zondag 2 november aangehouden voor het rijden onder invloed.

De politie kreeg omstreeks 08.00 uur een melding binnen dat er bij de Cortenoeverseweg in Brummen een auto uit de bocht zou zijn gevlogen. Bij aankomst van de politie bleek de bestuurder nog in de auto te zitten. Na een blaastest bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw gewond na val uit auto

Warnsveld – Een 51-jarige vrouw uit Warnsveld is zondag 2 november omstreeks 22.00 uur gewond geraakt nadat zij met een snelheid van 30 á 35 km/u uit een auto wilde stappen.

De vrouw zat als passagier naast een 52-jarige bestuurder uit Arnhem, toen zij door een nog onbekende reden uit de auto wilde stappen. De vrouw viel hierbij en liep een hoofdwond op. Een ambulance kwam ter plaatste en heeft de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. Een blaastest wees uit dat de bestuurder van de auto onder invloed was. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man een promillage van 2,1. De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Didam – Een 17-jarig fietsster uit Winterswijk is donderdag 30 oktober gewond geraakt toen zij werd aangereden door een nog onbekende automobilist.

De Winterswijkse fietste rond 15:30 uur vanaf de Ravenhorsterweg naar de Burgemeester Bosmastraat, over de rotonde de Peperbus. Vanaf de Groenloseweg kwam een auto aanrijden en deze gaf het meisje geen voorrang en reed haar aan. Als gevolg hiervan viel zij op de motorkap van de auto. De bestuurder van de auto is gestopt en even uitgestapt, maar gaf aan verder geen tijd te hebben is vervolgens weggereden zonder zijn gegevens achter te laten. Er zijn enkele mensen getuige geweest van deze aanrijding en de politie komt graag met deze mensen in contact. Dit kan via 0900-8844. De fiets heeft schade opgelopen en de fietsster heeft onder andere een pijnlijke arm, schouder en been overgehouden aan de aanrijding.

Man gewond na auto over de kop

Harderwijk – Een 25-jarige man uit Hasselt is maandag 3 november op de A28 bij Harderwijk gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 06.30 uur. De man zat als passagier in een personenauto die op weg was van Zwolle naar Amersfoort. De 35-jarige bestuurder uit Staphorst reed op de linkerrijstrook toen een vrachtwagen wilde invoegen op de linkerrijstrook, waarbij de vrachtwagen plotseling op de rem ging. De bestuurder van de personenauto moest remmen voor de vrachtwagen en verloor hierbij de controle over zijn voertuig. Het voertuig raakte de vangrail en ging over de kop om uiteindelijk op de rijbaan Amersfoort-Zwolle terecht te komen.
De 25-jarige man is ter controle door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Vrouw gewond na botsing

Harderwijk/Ermelo – Een 28-jarige vrouw uit Schoonhoven is maandag 3 november omstreeks 07.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de A28 bij strand Horst. De aanrijding vond plaats vlak nadat er een ander ongeval had plaatsgevonden, waarbij een auto over de kop sloeg.

De vrouw kwam uit de richting Amersfoort en reed richting Zwolle, toen zij achterop een bestelauto botste. Dit gebeurde nadat de bestuurder van de bestelauto, een 62-jarige man uit Gouda, moest remmen. De vrouw reed achter hem en kon zelf niet meer op tijd remmen, met de aanrijding tot gevolg. De vrouw is met nekklachten door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Man gewond na ongeval op A28

’t Harde – Een 24-jarige man uit Mussel is zondag 2 november gewond geraakt toen hij op de A28 bij ’t Harde met zijn auto over de kop sloeg.

De man reed omstreeks 20.30 uur op de A28 toen hij door een nog onbekende oorzaak van de weg raakte en over de kop sloeg. Uit de auto kwamen kleine vlammen, waarop de brandweer ter plaatse kwam. De bestuurder was inmiddels al uit de auto. De politie zette tijdelijk één rijbaan af. De man is door de ambulance met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.