Man en vrouw gewond na aanrijding

Geplaatst op 12 november 2008, om 18:04 uur

LOCHEM – Een 43-jarige vrouw en een 65-jarige man, beiden afkomstig uit Laren (Gld.), zijn dinsdag 11 november gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen op het kruispunt van de Papenslagweg en de Dwarsdijk.

De 65-jarige automobilist reed over de Exelseweg richting Markelo. De 43-jarige automobiliste reed over de Dwarsdijk, richting de Papenslagweg. Op het kruispunt zag de 65-jarige man de van rechts naderende vrouw over het hoofd, met een aanrijding tussen beide als gevolg. Beide bestuurders zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Diefstal CV ketels

BRUMMEN – Uit een wooncentrum in aanbouw op de Egelantier in Brummen zijn tussen maandag 17:00 uur en dinsdag 11 november 08:00 uur een aantal nieuwe verwarmingsketels gestolen.

De diefstal werd dinsdagochtend ontdekt. Het is niet duidelijk hoe men is binnengekomen. De ketels zijn afgekoppeld en weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben te bellen met 0900-8844.

Politie pakt criminele Roemenen en buit van veel zakkenrollerij

ZELHEM – De politie heeft vorige week in Zelhem twee mannen en een vrouw uit Roemenië aangehouden, die worden verdacht van zakkenrollerij. Op hun verblijfplaats is bovendien een omvangrijke buit teruggevonden.

De drie zijn actief geweest in tal van plaatsen in de Achterhoek, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld in Dieren, Apeldoorn en Deventer. Ze opereerden vanuit een vakantiehuisje in Zelhem.

Vorige week maandag kwamen bij de politie kort na elkaar twee meldingen binnen van zakkenrollerij, gepleegd in supermarkten in Zelhem en Hengelo. In beide gevallen ging het om diefstal van een portemonnee vanuit een handtas die in een winkelwagentje lag.

Agenten die in de winkels een onderzoek instelden kregen te horen dat twee jongemannen zich nogal opvallend hadden gedragen. Ook spraken bezoekers over het Zelhemse vakantiehuisje, waarin zich verdachte personen zouden ophouden.

De drie Roemenen werden de volgende dag aangehouden toen zij in hun auto in de buurt van Hummelo rondreden. In het huisje trof de politie tientallen bankpassen, tal van mobieltjes en een vuurwapen aan.

Snelheidscontroles

APELDOORN/ZUTPHEN De politie heeft op dinsdag 11 november snelheidscontroles gehouden aan de Zutphensestraat en de Lange Amerikaweg in Apeldoorn en de Weg naar Voorst in Zutphen. 712 bestuurders reden te hard en krijgen een bekeuring.

Door wegwerkzaamheden geldt op de Zutphensestraat een snelheidsbeperking van 50 km/h. In totaal reden er tijdens de controle die ’s middags werd gehouden 670 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/h.

Tijdens de avondspits werd er een snelheidscontrole gehouden op de Weg naar Voorst, waar 50 km/h is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/h. In totaal werden 210 voertuigen gepasseerd, waarvan 17 te hard reden.

Later op de avond werd er een snelheidscontrole gehouden op de Lange Amerikaweg, waar 50 km/h is toegestaan. Van de 200 passerende voertuigen reden 25 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/h. Alle overtreders krijgen een boete thuis gestuurd.