Zutphenaar gewond na vernielen telefooncel

Geplaatst op 11 november 2008, om 17:06 uur

Zutphen – De politie heeft maandag 10 november een 43-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het vernielen van een telefooncel aan de Troelstralaan in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 21:20 uur de melding dat er een ruit was vernield van een telefooncel. In de buurt van de telefooncel trof de politie de 43-jarige man aan met een wond aan zijn hand. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van vernieling. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij aan zijn wond behandeld en is hij ingesloten voor nader verhoor. Hij heeft inmiddels een verklaring over de vernieling afgelegd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mobieltjes weg na insluiping

Lochem – Op maandag 10 november vond er een insluiping plaats in een woning aan de Wilhelminastraat in Lochem. Er werden mobiele telefoons weggenomen.

De insluiping vond tussen 20:50 uur en 23:15 uur plaats. De bewoners waren op dat moment in de woning aanwezig. De dader is binnengekomen door een niet afgesloten deur en nam de telefoons mee. De politie is een onderzoek gestart.

Man slaat vrouw in gezicht

Zutphen – De politie heeft maandag 10 november een 43-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het mishandelen van zijn partner in het centrum van Zutphen. De man had de vrouw enkele klappen in het gezicht gegeven.

De politie kreeg omstreeks 23:10 uur een melding dat er een vrouw werd geslagen op de Groenmarkt. Enkele omstanders waren getuigen van de mishandeling. Hierop werd de 43-jarige man even verderop aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek zijn partner te hebben geslagen en in het kader van de aanpak van huiselijk geweld is hij ingesloten. De man had last van gezondheidsklachten waarop hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar moest hij blijven ter observatie. Dinsdagochtend kon hij op het politiebureau worden verhoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en betrokkene dient zich bij de Reclassering te melden.

Jongen met neppistool op pad

Warnsveld – De politie heeft maandag 10 november een 17-jarige jongen uit Zutphen aangehouden. De jongen werd op maandag 3 november in een supermarkt aan de Runneboom gezien met een wapen.

De jongen werd omstreeks 08:45 uur weer gezien in de supermarkt waarop de politie werd gebeld. Hij had de supermarkt inmiddels verlaten en dankzij een goed signalement kon hij even later op de Laan naar Eme worden aangehouden. De jongen legde een verklaring af en  het nepwapen werd thuis aangetroffen en door de politie in beslag genomen. De jongen werd aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Fietser licht gewond na aanrijding

Eibergen – Een 20-jarige fietser uit Eibergen raakte maandag 10 november gewond nadat hij in aanrijding kwam met een auto op de Haaksbergseweg in Eibergen.

Een 39-jarige man uit Didam reed omstreeks 18.30 uur met zijn auto over de Haaksbergse-weg. Op een gegeven moment stak plotseling de 20-jarige fietser van links de weg over. De automobilist kan niet meer tijdig remmen waardoor een aanrijding ontstond. De fietser liep hierbij schaafwonden op aan zijn gezicht. Na behandeling door ambulancepersoneel kon hij zijn weg weer vervolgen.

Man aangehouden na bedreiging mes

Borculo – De politie heeft maandagmiddag 10 november een 64-jarige man uit de gemeente Berkelland aangehouden voor het met een mes bedreigen van zijn ex in een winkel aan de Veemarkt in Borculo. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg omstreeks 16:25 uur de melding dat er een vrouw met een mes was bedreigd in een winkel aan de Veemarkt. De 64-jarige man kon hierop buiten de winkel worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Hierbij bleek dat het om een incident tussen twee ex-echtelieden gaat.
Op het moment van de bedreiging kwam er een jongen in de winkel die het incident vermoedelijk heeft gezien. De politie komt graag in contact met deze jongen via 0900- 8844. Ook andere getuigen worden opgeroepen zich te melden.