Man vernielt meerdere auto’s

Geplaatst op 18 november 2008, om 13:08 uur

EERBEEK – Dinsdagochtend 18 november rond 04:00 uur heeft de politie dankzij oplettende getuigen een 29-jarige man uit Eerbeek aangehouden voor meerdere vernielingen.

Rond 02:00 uur kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen van vernielingen aan auto’s in Eerbeek. Later werd ook een ruit van een café vernield. De politie stelde een onderzoek in en in eerste instantie werd er geen verdachte aangetroffen. Dankzij getuigen kon de politie later thuis een 29-jarige man aanhouden. De man is ingesloten en er wordt een onderzoek naar hem ingesteld. De politie heeft vier beschadigde auto’s aangetroffen en de gedupeerden worden over het onderzoek geïnformeerd.

Doorrijden na aanrijding

LOCHEM – De politie zoekt getuigen van een aanrijding in Lochem die op donderdag 13 november werd ontdekt. Een auto liep aanzienlijke schade op.

Een rode Renault Clio van een 78-jarige vrouw uit Lochem stond vanaf 31 oktober  geparkeerd op de parkeerplaats voor de Naeff flat aan de Noorderbleek in Lochem. Op 13 november werd ontdekt dat haar auto was aangereden. Haar auto liep hierbij forse schade op. Gezien de hoogte van de schade lijkt het erop dat een vrachtwagen of bus tegen de auto aan is gereden. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben van de aanrijding om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man aangehouden met inbrekerswerktuig

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdagochtend 18 november een 43-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden aangezien hij inbrekerswerktuig bij zich had.

De politie zag de man rond 01:00 uur zonder verlichting over de Deventerweg in Zutphen fietsen. De agenten spraken hem aan. Hij bleek nog openstaande boetes te hebben en is aangehouden door de politie. Tijdens fouillering van de man troffen de agenten inbrekerswerktuig en een afgebroken cilinderslot bij hem aan. De man is ingesloten en er is een nader onderzoek naar hem ingesteld.

Lange files op A50 na ongeval

EPE – Bij een aanrijding op de A 50 onder Vaassen zijn dinsdagochtend 19 november de inzittenden van een auto gewond geraakt. Zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. De aanrijding zorgde voor een lange file.

De aanrijding vond omstreeks 08.15 uur plaats tussen de afslagen Apeldoorn-Noord en Vaassen. Een 55-jarige automobilist uit Tilburg reed richting Zwolle en had even onvoldoende aandacht voor het verkeer. Hierbij botste hij tegen een voor hem rijdende auto bestuurd door een 35-jarige Arnhemmer. Door de klap van de aanrijding draaide deze auto om z’n as, raakte een verkeersbord en kwam op z’n kant naast de rijbaan terecht. De Arnhemmer en zijn 26-jarige passagier uit Wageningen raakten gewond en zijn met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen. Door de ravage raakte een deel van de rijbaan geblokkeerd en ontstond er een enorme file vanuit de richting Apeldoorn. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gasleiding stuk door graafwerkzaamheden

APELDOORN – Tijdens graafwerkzaamheden aan de Laan van de Ram in Apeldoorn zijn maandagmorgen 17 november een gasleiding, elektriciteitsleiding en een telefoonlijn geraakt. Omliggende bouwterreinen hadden korte tijd geen beschikking over elektriciteit.

De politie kreeg de melding omstreeks 10:00 uur. De brandweer kwam ter plaatse en behandelde de lekke gasleiding. De Nuon heeft nog enige uren werk gehad aan het herstel van de kabels.

Meisje bedreigt winkelmedewerkster met mes

APELDOORN – De politie heeft maandagmiddag 17 november dankzij een getuige een 14-jarige meisje uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal en bedreiging. Het meisje vluchtte drie keer voor het winkelpersoneel. Ze kwam tweemaal terug in de winkel nadat ze zich had bedacht. Bij de tweede keer bedreigde ze een winkelmedewerkster met een mes.

De diefstal vond plaats omstreeks 15:30 uur. Het meisje nam verzorgingsproducten weg uit een drogisterij in de binnenstad van Apeldoorn en werd hierover aangesproken. Ze sloeg echter op de vlucht.

Het meisje keerde terug naar de winkel om de gestolen producten alsnog af te rekenen. Het winkelpersoneel nam haar mee naar een kantoortje. Toen het meisje merkte dat de politie werd gebeld, sloeg ze opnieuw op de vlucht en liep daarbij een oudere vrouw omver. De vrouw raakte niet gewond.

Korte tijd later kwam zij weer terug en raakte in conflict met een medewerkster nadat de politie werd gebeld. Het meisje greep daarbij een stanleymes van de verkoopster en vloog haar aan. Deze kon het mes afpakken maar het meisje bleef agressief en gewelddadig.

Personeel hielp de medewerkster en het meisje sloeg voor de derde keer op de vlucht.
Buiten wist een getuige haar te overmeesteren. De politie kwam ter plaatse en heeft het meisje aangehouden. Ze is werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de diefstal en bedreiging en maakt proces-verbaal op.