Lochem kleurt brandweerrood - GelreNieuws        

Lochem kleurt brandweerrood

Geplaatst op 13 december 2008, om 10:36 uur

gorssel-2LOCHEM – In een gebouw van de oude politieschool aan de Keppelweg in Lochem werd zaterdag de brandweerwedstrijd voor het cluster IJsselstreek gehouden. Brandweer Laren ging er met de eerste prijs vandoor. Zutphen werd tweede en Barchem derde.

Daarnaast namen brandweerteams uit Brummen, Eerbeek, Lochem en Gorssel deel aan de wedstrijd.

Om de teams op het verkeerde been te zetten, werden zij eerst geconfronteerd met een invalidenwagentje die langs de Keppelweg tegen een boom stond. Vervolgens werden de brandweerwagens doorgestuurd naar een gebouw van de oude politieschool De Cloese, die voor de gelegenheid was ingericht als crematorium. Tijdens een uitvaartdienst was er brand ontstaan in de verbrandingsoven in de kelder. Via de lift was er doorslag naar de uitvaartzaal, waar op dat moment een uitvaart bezig was en zo’n dertig mensen aanwezig waren. Tevens was er een medewerker in de kelder vermist.

Een andere medewerker stond de brandweerteam buiten al op te wachten. Deze persoon kon, indien juist benaderd, cruciale informatie geven over het pand. Zaak voor de brandweer was om de mensen in de uitvaartzaal in veiligheid te brengen. De brand in de kelder te lokaliseren en te blussen. En de vermiste medewerker op te sporen en te redden. Tot slot werd men nog gevraagd om de kist met de overledene uit de uitvaart zaal te halen. (De overledene leefde in werkelijkheid gelukkig nog, dat u het even weet)

Het team van de brandweer uit Laren scoorde het beste en nam de eerste prijs mee naar huis.

Het fotosysteem zoals u gewend bent werk helaas op deze pagina niet. Gebruik de terug knop van u browser. Onze excuses voor het ongemak.