Politie controleert verkeer in Zutphen en Warnsveld

Geplaatst op 17 december 2008, om 16:00 uur

Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN/WARNSVELD –
De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Zutphen verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden ruim 200 bonnen uitgeschreven.

Over uiteenlopende feiten krijgt de politie regelmatig klachten. Te hard rijden door woonwijken of op doorgaande routes, het negeren van verkeerslichten of zonder verlichting fietsen. Veel meldingen komen bij de wijkagent binnen, andere via 0900 – 8844.

Voor een gerichte controledag worden de klachten gebundeld. Dinsdag gingen er daarom meerdere agenten in de vroege ochtenduren op pad om bij de Jo Spierlaan en de Spittaalstraat te controleren.

Op de eerste locatie vormt het gedrag op de rotonde voor gevaarlijke situaties. Op de kruising rijdend vanaf de Zuidwijken richting het station blijken veel fietsers de verkeerslichten bij de Spittaalstraat te negeren èn wordt er veel zonder licht gereden.

In de ochtendspits werden dan ook 53 fietsers bekeurd die geen licht hadden en 9 omdat zij door rood reden. Bij verkeerscontroles op de rondweg bij Leesten en langs de Den Elterweg vonden ‘s- middags controles plaats. Hier werd een gering aantal bestuurders bekeurd. Acht bestuurders kregen een boete omdat zij geen autogordel droegen.

Op de Rijksstraatweg in Warnsveld wordt regelmatig te hard gereden; reden om daar een radarwagen te plaatsen. Bij de controle bleken 120 bestuurder harder dan 50 te rijden en één bestuurder reed zelfs 113 km per uur.

Ook controleerde de politie op de Den Elterweg, daar was het gebruik van de autogordels een van de speerpunten.

Alle mensen die in overtreding waren, krijgen de boete thuis gestuurd.

Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau Kerkmeijer Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau Kerkmeijer Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau Kerkmeijer

Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau Kerkmeijer Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau Kerkmeijer Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau Kerkmeijer