Politie vraagt hulp publiek bij aanpak jeugdoverlast

Geplaatst op 10 december 2008, om 13:29 uur

VORDEN – In de strijd tegen jeugdoverlast vraagt de politie inwoners van Vorden om strafbare gedragingen door te geven, zodat de kans op een aanhouding wordt vergroot. Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844 en bij ernstige delicten is dat 112.

De politie heeft de afgelopen periode de nodige energie gestoken in de aanpak van overlastgevende jongeren in Vorden. Het gaat hierbij vooral om jongelui die in het centrum vuurwerk afsteken, geluidoverlast veroorzaken met autoradio’s, schreeuwen, vernielingen aanrichten en wildplassen. Deze incidenten vinden meestal ’s avonds laat of in het weekend in de nachtelijke uren plaats. Ze zorgen voor irritatie maar zeker ook schade.

Diverse overlastgevende jongeren zijn aangesproken en een aantal ouders is in kennis gesteld over het gedrag van hun zoon of dochter. Ook zijn er inmiddels enkele jongeren  bekeurd voor het afsteken van vuurwerk, het gebruik alcohol op straat en vernielingen.

De politie is bij de aanpak van strafbare feiten ook afhankelijk van tips. Getuigen wordt verzocht bij het constateren van een strafbaar feit de politie te bellen zodat deze in actie kan komen. Het doorgeven van een goed signalement is voor de opsporing ook erg belangrijk.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

BRUMMEN – Op dinsdagmiddag 9 december rond 16:00 uur heeft de politie een 32-jarige vrouw uit Brummen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw was op heterdaad betrapt door winkelpersoneel.

Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Zutphensestraat in Brummen betrapte de vrouw op het stelen van levensmiddelen. De politie kwam ter plaatse en heeft de vrouw voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schreeuw om hulp

TWELLO – Dinsdagmiddag 9 december rond 16:00 uur is een 37-jarige man uit de gemeente Voorst aangehouden voor het ingooien van een ruit van een winkel aan de Stationsstraat in Twello.

De man meldde zich bij het politiebureau met de mededeling dat hij met behulp van een fietsenrek een ruit bij de winkel aan de Stationsstraat had ingegooid. De man is hierop aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Tijdens het verhoor bleek hij niets tegen de winkelier te hebben. Met zijn daad wilde hij aandacht voor zijn persoonlijke problemen krijgen.

Vogels mogelijk vergiftigd

BRAAMT – Een volièrehouder uit Braamt heeft bij de politie aangifte gedaan van vermoedelijke vergiftiging van zijn vogels. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het feit is vermoedelijk op woensdag 3 december gepleegd. De gedupeerde woont aan de Graaf Hendrikstraat en wilde in de namiddag zijn vogels verzorgen. Hij trof het merendeel van de vogels, zo’n 15 stuks, dood in de volière aan. Het gaat om grasparkieten, kwartels en diamantduiven. Een dierenarts vermoedt dat de dieren vergiftigd zijn, maar er is geen toxicologisch onderzoek verricht.