Snelweg A1 afgesloten na ongeval met vrachtwagens - GelreNieuws.nl

Snelweg A1 afgesloten na ongeval met vrachtwagens

Geplaatst op 9 december 2008, om 18:00 uur


TWELLO/DEVENTER/ZUTPHEN – Op de snelweg A1 tussen Twello en Deventer heeft dinsdagmiddag een verkeersongeval met meerdere vrachtwagens plaatsgevonden. De snelweg is daarom in de richting van Enschede ter hoogte van Twello lange tijd afgesloten geweest.

Rond kwart voor vijf raakten vijf vrachtauto’s, een bestelauto en een personenauto betrokken bij het ongeval. Een licht gewonde vrachtwagenchauffeur is ter plaatse behandeld. De rijbaan tussen Twello en Deventer richting Enschede was volledig geblokkeerd. Volgens de politie was de ravage enorm.

Er werd een omleiding ingesteld. De afsluiting duurde tot laat in de avond.

Doordat het verkeer werd omgeleid en veel automobilisten sluiproutes zochten, slibde het verkeer in een grote omtrek van Deventer helemaal dicht. Op een gegeven moment stond het verkeer tussen Hoenderloo en Twello over een afstand van 12 kilometer stil.

De voorstelling van de Koopman van Venetië, in de Hanzehof in Zutphen is niet doorgegaan. De acteurs van De Theatercompagnie waren door de file op de A1 niet in staat de schouwburg op tijd te bereiken.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt in samenwerking met de politie IJsselland een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com