Pizzakoerier overvallen - GelreNieuws.nl

Pizzakoerier overvallen

Geplaatst op 8 december 2008, om 12:20 uur

ZUTPHEN – Een 17-jarige pizzakoerier is zondagavond rond 21:20 uur overvallen in het Vogelpark in Zutphen. Hij werd geslagen en zijn portemonnee werd afgepakt.

Zie ook: –Total tankstation Zutphen overvallen [29-11-2008]
Gewelddadige overval op pizzakoerier [15-11-2008]

De 17-jarige jongen moest een bestelling naar het Vogelpark brengen voor iemand die aan het vissen zou zijn. Aangekomen in het Vogelpark werd de pizzakoerier overvallen door 3 jongemannen die daar op een muurtje zaten. Hij werd door de jongemannen vastgehouden en geslagen. Vervolgens namen de jongemannen de portemonnee van de pizzakoerier af en vluchten richting de Isendoornstraat.

De drie jongemannen waren allen gekleed in lange donkere jassen tot over de knie en ze hadden alledrie een capuchon op. De leeftijd van de jongemannen is naar schatting niet ouder dan 20 jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar tips of getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht te bellen met 0900–8844.

Zutphense pizzakoeriers hebben het de laatste tijd zwaar te verduren. Halverwege november werd een 18-jarige pizzakoerier overvallen op de Prinses Marijkelaan. Ook deze overval gebeurde in het weekeinde, op vrijdagavond, en op een laat tijdstip, namelijk om 22.40 uur. Deze koerier werd eveneens overvallen op het moment dat hij een pizza wilde afleveren. Twee in bivakmutsen getooide mannen eisten geld op. De koerier weigerde, waarop hij werd geslagen en getrapt. Daarbij liep hij een snee in het gezicht op. De daders gingen er die avond vandoor in de richting van de ijsbaan, zonder buit. De politie legt voor als nog geen verband tussen deze overval en de overval van zondagavond, maar houdt de mogelijkheid wel open.

Halverwege augustus raakte een 16-jarige pizzakoerier uit Zutphen gewond toen hij werd aangereden door een auto op de kruising van de Industrieweg en de Mercuriusweg in Zutphen. Hij hield hier beenletsel aan over.