Weer branden in Zutphense wijk Leesten

Geplaatst op 6 december 2008, om 09:04 uur


ZUTPHEN – Binnen een week tijd was het zaterdagmorgen opnieuw raak in de Zutphense wijk Leesten: Twee auto’s raakten zwaar beschadigd door brand. Volgens de politie gaat het net als vorige branden vermoedelijk om brandstichting.

Zie ook: – Felle brand vernielt auto en carports [30-11-2008].
Klikobrand veroorzaakt schade aan schuur en schutting [09-11-2008].

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Achter een woning aan de Goethesingel, waar vorige week zaterdag nog een grote brand woedde, was het nu weer raakt. Even na vijf uur vanmorgen ontdekten de achterburen, aan de Waldorfstraat, de brand. ,,Ik werd wakker van een harde knal. Ik denk het knappen van de band. Daarna zag ik vlammen. Direct heb ik de brandweer gebeld en ben naar buiten gegaan om de buren te waarschuwen”.

Met een tuinslang en emmers water probeerden buurtbewoners het vuur te blussen. De brand bleef daar door beperkt tot de auto. De gearriveerde brandweer nam het bluswerk over. Het vuur was snel onder controle. Veel publiek kwam op het loeiende geluid van de claxon af. Door de brand was de bekabeling gesmolten.

Een half uur na de brand stond de eigenaar van de uitgebrande auto, samen met zijn echtgenote, verbijsterd toe te kijken. ,,We zijn enorm geschrokken, je zakt door de grond als je dit ziet”, vertelde de man. De auto raakte zwaar beschadigd.

Gevoelens van onveiligheid overheersen in de wijk. Mensen slapen slecht en kinderen zijn bang. Een buurtbewoner uit zijn frustratie: ,,Ik ga komende nacht een rondje lopen, de eerste de beste die er verdacht uit ziet sla ik op z’n bek”.

Op het moment dat ik als verslaggever mijn verhaal denk compleet te hebben, brandweer en politie waren alweer vertrokken, komt er een automobilist aan rijden met de mededeling dat er twee straten verderop een auto in brand staat.

Het is dan even voor zes uur. De vlammen slaan uit een auto op de parkeerplaats voor een flat aan de Bernard Lievegoedstraat. De politie was snel ter plaatse, gevolgd door de brandweer. De brandweer bluste de brand. Ook deze auto raakte zwaar beschadigd. Een auto die er naast stond liep lichte schade op.

Een week geleden, in de nacht van zaterdag op zondag, woedde er een grote brand achter woningen aan de Goethesingel. Toen gingen een auto en twee carports in vlammen op. Twee schuren raakten zwaar beschadigd. Voorafgaand aan die brand gingen eerder op diverse plaatsen in de wijk afvalcontainers in vlammen op.

De politie is een onderzoek gestart. De technische recherche zal op een van de komende dagen sporenonderzoek verrichten op en bij de uitgebrande auto’s. De politie verzoekt mensen die in de buurt van de Goethestraat en de Bernhard Lievegoedstraat iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de autobranden dit te melden via telefoonnummer 0900 – 8844 of anoniem via 0800-7000.

Zie ook:
SMS-Alert politie niet ’s nachts [12-01-2009]
Pyromaan Leesten slaat weer toe [12-01-2009]
Opnieuw brandstichting Leesten-Oost [ 31-12-2008]
Pyromaan Leesten-Oost slaat weer toe [29-12-2008]
Politie vraagt bewoners Leesten alert te zijn [09-12-2008]
Weer branden in Zutphense wijk Leesten [06-12-2008]
Felle brand vernielt auto en carports [30-11-2008].
Klikobrand veroorzaakt schade aan schuur en schutting [09-11-2008].