Jongens stelen en vernielen fietsen bij station Brummen

Geplaatst op 11 januari 2009, om 13:02 uur

politieBRUMMEN – De politie in Brummen heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari drie jongeren aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets bij het station.

Politieagenten zagen één van de jongens (leeftijd 16, 17 en 19 uit Brummen) rond 03.46 uur met een fiets in de hand fietsen over de Stationsweg. Toen ze hem hierop aan wilde spreken, liet hij de extra fiets vallen en fietste hij hard weg. Hij kon even later worden aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets. Bij het station konden nog twee jongens worden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de diefstal. Bij het station bleken daarnaast meerdere vernielingen te zijn gepleegd. De politie onderzoekt de zaak en vraagt de eigenaren van de vernielde fietsen aangifte te doen.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

’s-HEERENBERG – De politie in ’s-Heerenberg heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari het rijbewijs ingenomen van een 22-jarige beginnend bestuurder uit ‘s- Heerenberg.

Politieagenten zagen de automobilist rond 04.00 uur op de Latkampstraat een gesloten verklaring inrijden. Toen ze hem hierop staande hielden, bleek uit de blaastest dat de jongeman teveel had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf 0.91 promille aan. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobiliste botst op lantaarnpaal

NEEDE – Een 21-jarige automobilist uit Neede is zondagochtend 11 januari door de politie aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal aan de Buizerdstraat in Neede was gereden.

De jongeman had de aanrijding ’s nachts veroorzaakt. Hij had zijn beschadigde auto laten staan en was naar huis gegaan. De politie kon hem enkele uren later aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man schopt auto’s

NEEDE – De politie in Neede heeft zaterdagavond 10 januari een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol tegen auto’s schopte.

De politie kreeg rond 22.30 uur de melding dat iemand in de Dr A. Th. Plantenstraat tegen auto’s schopte. Ter plaatse troffen ze de man uit Rotterdam zwaar onder invloed. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Mat auto in greppel

ETTEN – Een 26-jarige automobilist uit Ulft is zaterdagmiddag 10 januari met de schrik vrijgekomen nadat hij met zijn auto in een greppel was beland.

De automobilist reed rond 11.30 uur richting Doetinchem over de Oude IJsselweg, toen hij de macht over het stuur verloor en in de greppel tot stilstand kwam. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een onbekend gebleven automobilist. De auto raakte beschadigd aan de voorzijde.

Autokraker betrapt

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft een 46-jarige auto-inbreker aangehouden, nadat hij was gezien door een 43-jarige buurtbewoner.

De politie kreeg rond 21.50 uur de melding van de buurtbewoner dat hij net een man een ruit van een auto op de parkeerplaats aan de Rustenburgstraat had zien inslaan. De verdachte was hierop weggefietst. De politie kon de man even later na een korte achtervolging op de Mariastraat aanhouden. De man bleek uit de auto een navigatiesysteem te hebben gestolen en is ingesloten voor nader verhoor.

Bromfietser gewond bij aanrijding

APELDOORN – Een 41- jarige bromfietser uit Apeldoorn is zaterdagmiddag 10 januari bij een aanrijding op de Zutphensestraat gewond geraakt.

De bromfietser wilde rond 17.35 uur de Zutphensestraat oversteken. Hij ging hierbij tussen stilstaande auto’s door en zag hierbij een aankomende auto over de andere rijbaan over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 23-jarige automobilist kwam met de schrik vrij en zijn auto had alleen lakschade. De bromfietser is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Lukas Ziekenhuis. De bromfietser bleek onder invloed van alcohol en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hond aangereden op A50

KLARENBEEK – Een loslopende hond heeft zaterdagmiddag 10 januari een aanrijding veroorzaakt op de A50 ter hoogte van Klarenbeek.

De hond kwam rond 12.15 uur ineens onder de vangrail door de snelweg oplopen. Een 29-jarige automobilist uit Utrecht kon de hond niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Hierbij kwam de hond om het leven. De dierenambulance heeft de hond meegenomen.