Leerling zwaar gewond bij bomenkap

Geplaatst op 29 januari 2009, om 10:21 uur

Ambulance Zutphen | Fotobureau KerkmeijerDOETINCHEM – Een 18-jarige jongeman uit Harkema is woensdag 28 januari tijdens werkzaamheden in een bosperceel in Doetinchem zwaar gewond geraakt toen hij door een vallende boom werd geraakt. Hij werd met onder meer inwendig letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De jongeman was rond 13.35 uur met een aantal medeleerlingen en een docent van een opleidingsinstituut uit Velp bezig in een bosperceel aan de Prins Alexanderstraat in Doetinchem. Hier moesten enkele bomen worden gekapt. Met een lier werd de valrichting van de boom bepaald en de jongeman had zich achter een boom opgesteld. De boom viel echter anders waardoor de jongeman werd geraakt. Bij de komst van de politie en ambulance was duidelijk dat medische hulp snel geboden was. De jongen werd gestabiliseerd en met veel moeite, het afwachten van brandweerlieden voor het transport bleek niet gewenst, kon men hem uit het bos naar de ambulance vervoeren. Hierna is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Voor de medescholieren wordt slachtofferhulp geregeld. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Jongen gewond bij aanrijding

DOETINCHEM – Een 17-jarige Doetinchemmer is woensdagavond 28 januari gewond geraakt toen hij met zijn fiets geen voorrang verleende aan een automobiliste.

De aanrijding gebeurde omstreeks 19.30 uur toen de jongen op de fiets vanaf de Iepenlaan de kruising met de Frans Halsweg wilde oversteken. Hij verzuimde daarbij voorrang te verlenen aan een auto die bestuurder werd door een 25-jarige Doetinchemse. De jongen is met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen.

Glaasje op…

DOETINCHEM – Een 52-jarige Doetinchemmer is donderdagochtend 29 januari bekeurd omdat hij op de Europweg in zijn woonplaats met drank op werd aangehouden.

De politie voert zowel overdag als ’s nachts steekproefsgewijs alcoholcontroles uit. Zo werden in de afgelopen nacht in de Achterhoek weer diverse bestuurders gecontroleerd.
In Doetinchem controleerden agenten rond 02.45 uur een automobilist. De ademanalyse op straat, een indicatiemiddel, gaf aan dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau blies hij 0.9 promille. Met een boete en een rijverbod heeft hij later lopend zijn weg vervolgd.