Politie maakt eind aan snelle rit drankrijder - GelreNieuws.nl

Politie maakt eind aan snelle rit drankrijder

Geplaatst op 4 januari 2009, om 11:38 uur

Politieauto|Foto Errol EndeveldWARNSVELD/LOCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 janauri een eind gemaakt aan een veel te snelle autorit van een 41-jarige man uit Lochem.

De man bleek met 1,2 promille onder invloed van alcohol en reed met 145 km per uur over de Zutphenseweg in Lochem, waar maximaal 80 km. per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen.

De politie kreeg de snelle autorijder op de Lochemseweg in Warnsveld in het vizier. De man haalde een andere auto in en negeerde daarbij de doorgetrokken middenstreep en vervolgde zijn route via de Zutphenseweg in Lochem. Terwijl de politie de autobestuurder volgde liep de snelheid op tot 145 km per uur.
De man bleek alcohol te hebben gebruikt en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 1,2 promille. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal op.

18-jarige rijdt zonder rijbewijs en geeft valse naam op

ZUTPHEN – Een 18-jarige autobestuurder uit Arnhem bleek zaterdagavond 3 januari bij een politiecontrole op de IJsselkade in Zutphen niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bovendien gaf hij de dienstdoende politiemensen een valse naam op.

De politie controleerde de man rond 23.50 uur op de IJsselkade. Omdat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, gaf hij vermoedelijk een valse naam op. De politiemensen herkenden de man en twijfelden aan de opgegeven personalia. Hij werd aangehouden en na controle van zijn identiteit bleek het te gaan om 18-jarige Arnhemmer.

Drankrijder betrapt

BRUMMEN – Een 38-jarige autobestuurder uit Brummen bleek in de nacht van zaterdag op zondag 4 januari onder invloed van alcohol.

Bij een politiecontrole rond 02.30 uur op de Zutphensestraat in Brummen werd alcoholgebruik geconstateerd. Na zijn aanhouding b lies de man op het bureau 1,1 prom. Hem wordt een boete opgelegd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com