Politie plukt dronken vrouw van straat

Geplaatst op 19 januari 2009, om 16:58 uur

biertjesVORDEN – De politie heeft zondag een 60-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst aangehouden omdat ze weigerde mee te gaan toen de politie haar naar huis wilde begeleiden.

Over de vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde, was rond 23:30 uur bij de politie een melding binnengekomen dat ze vlakbij de Raadhuisstraat op de grond lag. De vrouw is meerdere malen gewaarschuwd dat ze bij blijvend verzet zou worden aangehouden, maar helaas tevergeefs. Ze moest uiteindelijk geboeid naar het politiebureau worden vervoerd. De vrouw is maandagochtend met een boete heengezonden.

Automobilist botst op geparkeerde bestelbus

WINTERSWIJK – Zondagmiddag is een 42-jarige automobilist uit Renkum op de Kloetenseweg in Winterswijk op een geparkeerde bestelbus gebotst. Deze bus botste door de aanrijding op een andere geparkeerde auto.

De automobilist had zijn voertuig niet volledig onder controle en botste in een bocht tegen een geparkeerde bestelbus. Deze verschoof door de klap enkele meters en botste tegen een andere geparkeerde auto. De automobilist is door omstanders uit zijn auto gehaald. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis is bloed afgenomen om vast te stellen of de bestuurder onder invloed van alcohol was. Ondertussen is zijn rijbewijs ingevorderd.

Huisverbod opgelegd in Winterswijk

WINTERSWIJK – De politie heeft zaterdag een 49-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. De man heeft een huisverbod opgelegd gekregen.

Bij de politie kwam zaterdag een melding binnen dat sprake zou zijn van huiselijk geweld. Ter plekke is de verdachte in zijn woning aangehouden. Het huisverbod, opgelegd na overleg met de burgemeester, houdt in dat de man met onmiddellijke ingang de woning moet verlaten en daar ook 10 dagen lang niet mag terugkeren. Ook mag iemand die een huisverbod krijgt opgelegd geen contact opnemen met huisgenoten. Het huisverbod is een bestuurlijke maatregel, welke op pas sinds begin dit jaar kan worden toegepast. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Gestolen auto achtergelaten op rotonde

WEHL – Bij de politie kwam zondagochtend 18 januari een melding binnen over een zwarte BMW die op een rotonde op de Broekhuizerstraat stond, zonder bestuurder erbij.

Ter plekke bleek de bestuurder van de BMW vermoedelijk een bocht te strak genomen te hebben waardoor hij of zij over een betonblok gereden was. Op de rijbaan lag een plas olie. De bestuurder heeft de auto achtergelaten. Bij nader onderzoek bleek het om een gestolen auto te gaan. De eigenaar van de auto is inmiddels geïnformeerd. Ter plekke is zand en zout gestrooid in verband met de olie op het wegdek.