Wilde achtervolging door Doetinchem - GelreNieuws.nl

Wilde achtervolging door Doetinchem

Geplaatst op 16 januari 2009, om 15:57 uur

politieautoDOETINCHEM – De politie heeft donderdagmiddag 15 januari een 24-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden omdat hij roekeloos reed en niet stopte na een stopteken van een agent.

De man reed omstreeks 16:00 uur door de Burgemeester van Nisperenstraat in de verkeerde richting. Een agent gaf de man een stopteken in verband met het negeren van de gesloten verklaring. De man voldeed niet aan het stopteken en reed met hoge snelheid richting de Plantsoenstraat. Op de kruising met de Nieuwstraat reed de man tegen een paal. Enkele voetgangers moesten wijken om een aanrijding te voorkomen. Ook na de aanrijding met de paal reed de automobilist door richting de Raadhuisstraat. Op de Plantsoenstraat stopte de man en kon de agent hem aanhouden. Na de aanhouding is hij overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist aangehouden voor diefstal auto

EERBEEK – Een 20-jarige man uit Eerbeek is donderdag 15 januari aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Politieagenten controleerden de man omstreeks 22.00 uur. De man kon zijn rijbewijs niet tonen en kreeg een boete opgelegd. Nadat de man was vertrokken kwamen de agenten erachter dat de man een verkeerde naam had opgegeven. De man werd vervolgens nogmaals op de Zeemanstraat staande gehouden. Hij gaf toe een valse naam te hebben opgegeven. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Controle van de auto wees uit dat deze op naam van iemand anders stond. Ook bleek het contactslot geforceerd te zijn. Hierop werd de man aangehouden op verdenking van diefstal van de auto. De man is ingesloten voor nader verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in, ook naar de herkomst van de auto.

Bestuurder licht gewond na botsing met loopbrug

ZUTPHEN – Een 29-jarige man uit Warnsveld is donderdag 15 januari licht gewond geraakt toen hij met zijn bestelauto tegen een loopburg botste.

De man reed omstreeks 18.45 uur op de Waarden in Zutphen toen hij met zijn autobus die hoger was dan de doorrijhoogte tegen de loopbrug botste. De man raakte hierbij licht gewond. De ambulance kwam ter plaatse en heeft de man overgebracht naar het ziekenhuis.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com