Tipgeld voor vermiste Joanne Noordink verhoogt: €10.000

Geplaatst op 5 februari 2009, om 14:03 uur

Vermiste Joanne Noordink uit AaltenAALTEN – Het geld voor de gouden tip in de verdwijningszaak van de 27-jarige Joanne Noordink uit Aalten is verhoogd naar tienduizend euro. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een relatie van de familie stelde eerder al 5000 euro beschikbaar. Dat voorbeeld is nu gevolgd door een andere bekende van de familie, die ook 5000 euro beschikbaar stelde. Het tipgeld komt daarmee op 10.000.

De 27-jarige Joanne Noordink wordt sinds donderdag 11 december 2008 vermist. De politie werkt met 25 man aan de zaak. Rechercheurs trekken onder andere tips na om duidelijkheid te krijgen over de nu al bijna twee maanden vermiste Aaltense. In de omgeving van Aalten werd gezocht met speurhonden en een helikopter. Tot nog toe ontbreekt nog ieder spoor.

Onlangs werd door de politie nog een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. De vragen die toen werden gesteld zijn inmiddels nagenoeg beantwoord, meldde de politie vandaag.

Het onderzoeksteam zoekt alleen nog contact met een man en een vrouw die op die op donderdag 11 december rond 09.00 uur op de galerij van de flat van Joanne Noordink aan de Prinsenstraat in Aalten zijn gezien.

Joanne Noordink is 27 jaar oud, blanke huidskleur, ongeveer 1.83 lang, slank postuur, blauw/grijze ogen, kort donker haar. De kleding die ze draagt is niet bekend.

Iedereen Joanne Noordink op donderdagochtend 11 december of daarna nog heeft gezien en nog niet eerder hierover met de politie in contact is geweest, wordt gevraagd te bellen met de politie in Aalten via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Tros Vermist wist eerder te melden dat Joanne mogelijk door ene “Mike” werd vast gehouden. “Deze tip is, net als andere tips, deel van het onderzoek”, aldus politiewoordvoerder Anton de Ronde.