Man rijdt spoorboom omver - GelreNieuws        

Man rijdt spoorboom omver

Geplaatst op 28 februari 2009, om 22:11 uur

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nlDIDAM – Bij een verkeersongeval op de Frieslandweg in Didam is zaterdagavond een automobilist gewond geraakt. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een politiewoordvoerder wilde de automobilist rond half zeven de spoorovergang overrijden. Maar door een onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur. De auto kwam op het spoor terecht en botste tegen een spoorboompaal. Vervolgens belandde de auto in een weiland naast de spoorovergang waar hij tot stilstand kwam. Een trein die niet veel later kwam aanrijden, kwam in botsing met enkele brokstukken. Het trein verkeer werd daarop stil gelegd. De automobilist zat bekneld in de auto en moest door brandweer- en ambulancepersoneel worden bevrijd. Een ambulance bracht de man met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De  politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Het treinverkeer tussen Arnhem en Doetinchem lag ruim anderhalf uur plat. Inmiddels is de dienstregeling weer hervat, treinen rijden nog wel met vertraging.

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl