Alcohol in het spel bij dodelijk ongeval op A28 - GelreNieuws.nl

Alcohol in het spel bij dodelijk ongeval op A28

Geplaatst op 1 maart 2009, om 13:36 uur

ambuPUTTEN – Bij een ernstig verkeersongeval op de snelweg A28 ter hoogte van Putten is zondagochtend een 64-jarige vrouw uit Schoonhoven om het leven gekomen.

Een 62-jarige plaatsgenote raakte onderkoeld en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een 25-jarige man is na de aanrijding aangehouden, hij bleek onder invloed van alcohol.

Volgens de politie gebeurde het ongeval omstreeks 06:45 uur. De 64-jarige vrouw reed met haar personenauto over de A28, Amersfoort richting Zwolle, toen zij werd ingehaald door een bestelbus. Door een vooralsnog onbekende oorzaak botste de bestelbus tijdens het inhalen tegen de personenauto. Hierdoor belandde beide voertuigen in de sloot rechts naast de snelweg. De personenauto kwam op de kop in de sloot terecht. De 62-jarige inzittende is door agenten uit haar voertuig bevrijd. Ze is met onderkoelingsverschijnselen door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 64-jarige bestuurster is ter plaatse overleden aan haar verwondingen. De 25-jarige bestuurder van de bestelbus werd door agenten bij een tankstation verderop aangetroffen. Na een blaastest bleek de man, afkomstig uit de gemeente Elburg, onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse aan het bureau bleek de man een promillage te hebben van 0.6. Waarom de man naar het tankstation is gelopen en bijvoorbeeld niet de slachtoffers in de auto heeft geholpen, wordt nog onderzocht. De man wordt nog  door de politie verhoord.

De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com