+ Minderjarige verantwoordelijk voor vernielingen - GelreNieuws        

+ Minderjarige verantwoordelijk voor vernielingen

Geplaatst op 10 februari 2009, om 15:27 uur

WARNSVELD – De politie heeft de afgelopen dagen vijf jongeren verhoord over diverse vernielingen, onder andere bij scholen in Warnsveld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en over de afhandeling wordt nog overleg gepleegd met het Openbaar Ministerie.

In het weekend van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari werden er in Warnsveld meerdere vernielingen gepleegd. De politie kreeg meldingen van o.a. vernielingen bij twee basisscholen (ruiten) aan de Bussenweide en de Karskamp. Ook werden een bushokje (ruit) aan de Ooyerdreef en een trampoline bij een particulier op de Lage Weide vernield. Verder bleken diverse te koop/verkocht bordjes bij woningen te zijn verplaatst.

De politie stelde een onderzoek in en al snel werd de identiteit van enkele verdachten bekend. Deze jongelui, op één na allemaal minderjarig en afkomstig uit Warnsveld en Zutphen, werden in de afgelopen dagen over hun aandeel verhoord. Zij legden een verklaring af en bleken tijdens een logeerpartij bij één van hen stiekem het huis te hebben verlaten, waarna zij hun feiten pleegden.

De ouders waren zeer ontdaan over het gedrag van hun kinderen en over de schadeafhandeling wordt overleg gepleegd. De gedupeerden zijn van de ontwikkelingen op de hoogte gebracht. De politie maakt proces-verbaal op en over de afhandeling wordt overleg gepleegd met het Openbaar Ministerie.

Automobilist gewond bij botsing

STEENENKAMER – Maandag 9 februari rond 17:30 uur vond er op de Rijksstraatweg in Steenenkamer een aanrijding tussen twee personenauto’s plaats.

Een 57-jarige automobiliste uit Loenen reed op de Rijksstraatweg richting Twello. Ter hoogte van het tankstation kwam een 50-jarige automobilist uit Raalte de weg op rijden. Dit veroorzaakte een aanrijding tussen beide auto’s. De 50-jarige automobilist raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Met tas met gestolen goederen langs kassa

ZUTPHEN – Een 60-jarige vrouw uit Zutphen is maandagmiddag 9 februari in haar woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Ze werd in een winkel aan de Rudolf Steinerlaan betrapt door winkelpersoneel.

De vrouw had meerdere goederen in haar tas gestopt en was vervolgens langs de kassa gelopen zonder deze goederen af te rekenen. Hierop werd zij door winkelpersoneel aangesproken en door het personeel werd de politie gebeld. De politie hield de vrouw vervolgens aan en nam haar voor verhoor mee naar het politiebureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Man dreigt met mes

ZUTPHEN – Maandagavond 9 februari is een 51-jarige man uit Zutphen in zijn woonplaats aangehouden voor het bedreigen van een 22-jarige man uit Zutphen.

Rond 21:25 uur kwam bij de politie de melding binnen dat iemand op de Marspoortstraat bedreigd zou worden. Agenten die ter plaatste gingen zagen de 22-jarige man uit het raam in zijn woning hangen. Voor de deur van deze woning zagen de agenten de 51-jarige man met een mes in zijn handen. De man kon door de agenten aangehouden worden. De man is aangehouden op verdenking van bedreiging. Op het politiebureau bedreigde hij vervolgens ook nog een agent. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Automobilist rijdt door na aanrijding scooter

HEERDE – Een 16-jarige scooterbestuurder is maandagmorgen 9 februari licht gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De automobilist is na de aanrijding doorgereden.

Het ongeval gebeurde op de kruising Soerelseweg/Emmalaan. De scooterbestuurder reed over de Soerelseweg en kon niet meer op tijd remmen voor een naderende personenauto uit de Emmalaan. De scooterbestuurder kwam ten val en raakte licht gewond aan zijn knie. Auto en scooter zouden elkaar wel hebben geraakt. De politie is op zoek naar de automobilist en getuigen. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Auto’s en quat weg na inbraak

PUTTEN – Bij een inbraak in een bedrijf aan de Hoge Eng-Oost in Putten zijn afgelopen weekeinde twee auto’s en een quad weggenomen.

De inbraak vond plaats tussen zaterdag 7 februari 17:30 uur en maandag 9 februari 09:00 uur. De auto’s en de quad stonden in de hal het autobedrijf. De daders zijn de garage binnengekomen door een raam te forceren. Vervolgens hebben zij de sleutels van de voertuigen gepakt en zijn er met de voertuigen vandoor gegaan. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men wordt verzocht te bellen via 0900-8844.

Man gewond na verkeersconflict

APELDOORN – De politie heeft maandagmorgen 9 februari een 47-jarige Apeldoorner aangehouden voor mishandeling van een 30-jarige plaatsgenoot. De man raakte gewond aan zijn neus.

De twee Apeldoorners raakten rond half zeven ’s ochtends in conflict na een verkeersincident. Op de Laan van Mensenrechten meende een 30-jarige Apeldoorner dat hij gesneden werd. Hij volgde zijn 47-jarige plaatsgenoot en op de Tweelingenlaan kwam het tot een gesprek, waarna de 47-jarige de ander een klap in zijn gezicht gaf. De 30-jarige raakte gewond aan zijn neus. De politie heeft de 47-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Fietsster gewond na aanrijding

APELDOORN – Maandagmorgen 9 februari heeft er op de kruising Heemradenlaan en Laan van Kuipershof in Apeldoorn een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietsster. De 59-jarige fietsster uit Apeldoorn is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De 32-jarige automobilist uit Apeldoorn reed omstreeks 11.20 uur op de Heemradenlaan en wilde afslaan naar de Laan van Kuipershof. De 59-jarige fietsster reed op de Laan van Kuipershof en stak de Heemradenlaan over bij het stoplicht. De automobilist en fietsster kwamen  met elkaar in botsing. De vrouw is daarbij op de motorkap van de auto belandt. Ze is met onder andere beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Crosser aangehouden

EIBERGEN – De politie heeft op maandagmiddag 9 februari omstreeks 16.00 uur een bestuurder van een crossmotor aangehouden. De 52-jarige Eibergenaar weigerde te stoppen, maar werd uiteindelijk op de Stokkersweg staande gehouden.

Agenten zagen de motor vanaf de Needseweg de Haaksbergseweg oprijden, deze viel op door een slecht leesbare kentekenplaat. Toen de bestuurder de stoptekens van de politie negeerde volgde er korte achtervolging, gepaard met verschillende verkeersovertredingen. Uiteindelijk is bestuurder staande gehouden op de Stokkersweg. Daar bleek de man niet over een motorrijbewijs te beschikken en was de motor niet verzekerd. Verder kon de man zich niet identificeren. Daarop is hij aangehouden, na verhoor en het opmaken van een proces verbaal is de man op vrije voeten gesteld. De crossmotor is in beslag genomen.

Autokraker op heterdaad betrapt

D

OETINCHEM – De politie heeft op maandagavond 9 februari aan de Gaswal in Doetinchem een autokraker aangehouden, nadat een getuige melding had gemaakt dat iemand een ruit van een geparkeerde auto had ingeslagen.

De politie trof een 36-jarige man uit Doetinchem in de auto aan. Naast de beschadigde ruit bleek dat ook aan de binnenzijde van de auto vernielingen waren gepleegd. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Getuigen gezocht

GROENLO – De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof, waarbij twee manen werden mishandeld. Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 1 februari op de Markt in Groenlo.

Een 24-jarige man uit Hilversum stond rond 03:00 uur met zijn fiets op de Markt ten hoogte van de Kevelderstraat toen twee mannen hem aanvlogen. Even daarvoor hadden de mannen de Hilversummer al uitgescholden en uitgedaagd. Hij kreeg meerdere klappen en trappen en de daders vroegen om geld. Dit had de man niet, maar de daders lieten hem pas met rust toen ze zijn portemonnee hadden uitgeplozen. De daders liepen weg richting de Beltrumsestraat en Walstraat.

Diezelfde nacht liep een 34-jarige man uit Groenlo rond 04:00 uur over de Ziekenhuisstraat toen twee mannen hem verrasten. Ook deze man kreeg klappen en trappen, terwijl de daders geld eisten. De man kon af en toe tussen de mishandelingen door weer een stukje verder lopen. Uiteindelijk lieten de mannen hem in de buurt van de rotonde bij de Borculoseweg / Houtwal met rust omdat er drie fietsers aankwamen. Ze hebben niets van de man weggenomen.
De politie is op zoek naar getuigen van deze twee pogingen tot diefstal. Het signalement van de daders is als volgt: Eén van hen was een blanke man van rond de 20 jaar oud. Blond haar en rond de 1.80 m lang. Normaal postuur. De andere man was rond de 20 jaar. Normaal postuur en tevens rond de 1.80 m. Stijl zwart haar tot op de schouders. Hij droeg een witte gewatteerde jas en een zwarte sjaal.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. Met name de drie fietsers worden verzocht contact op te nemen met de politie.