+ Tweetal verdacht van meerdere inbraken - GelreNieuws.nl

+ Tweetal verdacht van meerdere inbraken

Geplaatst op 9 februari 2009, om 17:42 uur

WARNSVELD/ZUTPHEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 februari is een 35-jarige Zutphenaar door de politie aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een slijterij in winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld. De man blijkt ook betrokken te zijn geweest bij meerdere andere inbraken en pogingen tot inbraak die in die nacht in Zutphen zijn gepleegd.

Zondag 8 februari heeft de politie een tweede verdachte aangehouden; een 18-jarige vrouw uit Warnsveld. Zij wordt ervan verdacht samen met de 35-jarige man meerdere inbraken te hebben gepleegd die nacht. Naast de inbraak in een winkel in Warnsveld, werden bij drie andere zaken in Zutphen in diezelfde nacht ruiten vernield. Bij een winkel aan de Dieserstraat in Zutphen lukte het ook enkele levensmiddelen weg te nemen. Bij een andere winkel en een supermarkt bleef de schade beperkt tot vernielde ruiten en lukte het niet goederen weg te nemen.

Het tweetal wordt ook verdacht van het plegen van een drietal auto-inbraken, ook in de nacht van vrijdag op zaterdag. Van auto’s geparkeerd op het Hagepoortplein, de Halvemaanstraat en de Oudewand zijn die nacht ruiten vernield en uit de auto’s zijn diverse goederen weggenomen, waaronder rook- en drankwaren.

Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Inmiddels zijn beide vandaag, maandag 9 februari, in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij aanrijding

DOETINCHEM – Een 75-jarige fietser uit Doetinchem raakte op zondagmiddag 8 februari rond 17.40 uur gewond na een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de JF Kennedylaan en het Julianaplein in Doetinchem.

Een 84-jarige automobilist uit Zelhem reed op de JF Kennedylaan, komende uit noordelijke richting. Bij het Julianaplein wilde hij linksaf slaan toen hij de van links komende fietser vermoedelijk over het hoofd zag, die het fietspad van de JF Kennedylaan, een voorrangsweg, volgde. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser met een gebroken rib en rugletsel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

Autodief na achtervolging gepakt

ULFT – Een 28-jarige man uit Ulft wiens auto was gestolen heeft op zondag 8 februari samen met een getuige een 39-jarige man uit het Duitse Anholt aangehouden. De man werd na een achtervolging op klem gereden en aan de politie overgedragen.

De man uit Ulft parkeerde zijn auto met de sleutels in het contact bij een cafetaria op het JF Kennedyplein toen de Duitse man instapte en wegreed. Een getuige had dit gezien en is samen met de eigenaar achter de auto aangereden. Op de Braamtseweg in Doetinchem werd de auto klemgereden. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto in beslag genomen

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 9 februari een 22-jarige man uit Apeldoorn op de Edisonlaan in Apeldoorn aangehouden. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast was de auto waarin de man reed niet verzekerd.

De man werd omstreeks 02:40 uur gecontroleerd. Hij viel op door zijn rijgedrag. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Daarnaast was zijn auto niet verzekerd. Hierop werd de auto in beslag genomen en kreeg hij een boete opgelegd voor het rijden zonder rijbewijs.

Niet voeren van juiste verlichting en belediging

APELDOORN – De politie heeft zondagavond 8 februari een 22-jarige man uit Apeldoorn op de Deventerstraat in Apeldoorn aangehouden. De auto van de man produceerde teveel geluid en voerde blauwe verlichting. Nadat hij hierop werd aangesproken beledigde hij een van de agenten waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 21:10 uur op de Kerklaan rijden. Hij werd op de Deventerstraat aangesproken op het geluid en de verlichting van zijn auto. De man beledigde een van de agenten en werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Overvaller na bijna 10 jaar opgepakt na DNA-match

APELDOORN/EDE – De politie in Apeldoorn heeft een 44-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van een gewapende overval van bijna 10 jaar geleden op de destijds zo geheten ABN-bank aan de Bellestein in Ede. De overval vond plaats op dinsdag  6 juli 1999.

De politie kwam de man op het spoor na een DNA-match uit de databank van eerder veroordeelden. De politie Apeldoorn verricht het onderzoek, omdat de man bij een ander rechercheonderzoek als mogelijke betrokkene in beeld kwam.

De aangehouden overvaller droeg destijds in Ede een fel oranjekleurige carnavalspruik. Hij wist bij de overval onder bedreiging met een vuurwapen een fors geldbedrag te bemachtigen. Tijdens het sporenonderzoek na de overval trof de politie DNA-materiaal van de overvaller dat nu recentelijk een match vormde met DNA uit de landelijke databank.

Het politieonderzoek gaat nog verder, omdat de politie vermoedt, dat de aangehouden overvaller hulp heeft gehad bij zijn vlucht na de overval. De verdachte is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar zal spoedig op een zitting van de rechtbank in Zutphen dienen te verschijnen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com