+ Duitse vrachtwagenchauffeur onder invloed

Geplaatst op 31 maart 2009, om 15:16 uur

alcoholcontroleZUTPHEN – De politie heeft maandagochtend 30 maart in Zutphen een 42-jarige man uit Spelle (D.) aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Duitser werd staande gehouden op de Oostzeestraat, waar hij met zijn vrachtwagen reed. Bij hem wees de blaastest uit dat hij teveel gedronken had en hij is aangehouden. Op het politiebureau blies de man een promillage van 2,2 waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Geld en kluis weg na inbraken in Brummen

BRUMMEN – Uit een woning aan de Oude Eerbeekseweg in Brummen is op zaterdag 28 maart tussen 16.30 en 22.00 uur ingebroken. Men mist een kluis met waardevolle spullen. Uit een woning aan de Narcisstraat is tussen zaterdagavond en maandagavond 30 maart ingebroken. Deze bewoners missen een geldbedrag.

De daders hebben na verbreking van onder meer een deur toegang verkregen tot de woning aan de Oude Eerbeekseweg. Ze hebben de woning doorzocht en zijn er met de kluis vandoor gegaan. In de kluis zaten waardevolle spullen zoals sieraden en autopapieren. De politie onderzoekt de inbraak.

Bij de woning aan de Narcisstraat vond de inbraak plaats tussen zaterdagavond 18.00 uur en maandagavond 18.15 uur. Men binnengekomen door een raam te forceren en heeft de woning uitgebreid doorzocht. Met een geldbedrag en sieraden zijn de daders weggegaan. De politie onderzoekt de inbraken.

Jongen steelt laptop van schoolgenoot

TWELLO – Een 17-jarige jongen uit Deventer is op maandagmiddag 30 maart aangehouden voor het stelen van een laptop. Dit gebeurde rond 16.15 uur bij een school aan de IJsbaanweg in Twello.

De laptop was eigendom van een andere leerling van de school. Toen hij zijn laptop miste deed hij melding bij de schoolleiding en de politie en werd een onderzoek ingesteld. De jongen is aangehouden en op het politiebureau bekende hij de laptop gestolen te hebben. Hij is ingesloten voor verder verhoor. De laptop is inmiddels weer terecht.

Inbraak in club gebouw

HARFSEN – Tussen zondagmiddag en maandagochtend 30 maart werd er ingebroken in een clubgebouw aan de Deventerdijk in Harfsen. Men mist onder andere snoepgoed en een geldbedrag.

De inbraak vond plaats tussen zondag 12.00 uur en maandag 10.30 uur. De daders hebben een raam geforceerd. Met snoepgoed, drinken en een geldbedrag hebben ze het pand weer verlaten. De politie onderzoekt de inbraak en is op zoek naar getuigen. Men kan zich melden via 0900-8844.

Zwartrijden aangehouden in Lochem

LOCHEM – De politie heeft op maandag 30 maart rond 12.45 uur een 18-jarige jongen uit Zutphen aangehouden op het station van Lochem. De jongen had geen geldig vervoersbewijs en kon zich ook niet legitimeren.

De politie werd ingelicht dat de jongen geen vervoersbewijs had. Ook kon hij zich niet legitimeren. De politie heeft de jongen aangehouden. Van de NS krijgt de jongen een boete voor het rijden zonder vervoersbewijs. Ook krijgt hij een boete voor het zich niet kunnen legitimeren.

Vrouw gewond bij aanrijding

APELDOORN – Een 20-jarige automobiliste uit Beekbergen is maandagmiddag 30 maart gewond geraakt bij een aanrijding op de Loolaan in Apeldoorn. De aanrijding vond rond 13:15 uur plaats.

Een 46-jarige automobiliste uit Apeldoorn reed achter de personenauto van de 20-jarige vrouw op de Loolaan. Zij zag te laat dat de Beekbergse afremde en voorrang verleende aan het  overig verkeer. Ze botste vervolgens tegen de achterkant van de auto aan. De 20-jarige vrouw is met klachten aan nek en rug per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Twee minderjarige winkeldieven aangehouden

APELDOORN – De politie heeft twee 14-jarige jongens uit Eerbeek en Apeldoorn aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De jongens werden door winkelpersoneel betrapt in een supermarkt aan de Imkersplaats.

De politie kreeg omstreeks 10:50 uur de melding van de winkeldiefstal. De jongens werden betrapt door een personeelslid op het wegnemen van etenswaar zonder deze te betalen. Beide jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze worden aangemeld bij een jeugdpreventie traject.

Meerdere auto’s bekrast op parkeerplaats

APELDOORN – De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat meerdere auto’s op de parkeerplaats bij het Sportfondsenbad aan de van Huutstraat in Apeldoorn werden bekrast.

De auto’s zijn vermoedelijk maandagmiddag 30 maart rond 16:00 uur bekrast. Sommige auto’s hadden krassen van 20 – 30 centimeter, maar sommige auto’s waren ook geheel bekrast. Getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben wordt gevraagd contact op te nemen met 0900-8844.

Twee vrouwen gewond bij val met bromfiets

HARDERWIJK – Een 16-jarige meisje en een 36-jarige vrouw uit Harderwijk zijn maandagavond 30 maart gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Hoofdweg.

De vrouwen zaten samen op een bromfiets. Zij reden over de Hoofdweg, komende uit de richting Deventerweg. De sjaal van één van de vrouwen kwam in de ketting gekomen van de bromfiets, waardoor de bromfiets onderuit is gegaan. Beide vrouwen zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht met onder andere letsel aan armen, hoofd en nek.

Vrouw beroofd van portemonnee

NUNSPEET – Een 50-jarige vrouw uit Nunspeet is maandagavond 30 maart op de Eperweg in haar woonplaats beroofd van haar portemonnee.

De vrouw had kort daarvoor gepind bij een bank aan de Laan en werd vanaf daar gevolgd door een jonge man. De vrouw werd vervolgens op de Eperweg ter hoogte van de Bristol door deze man vastgepakt en bedreigd met een scherp voorwerp waarna zij haar portemonnee af stond.

De dader rende vervolgens weg in de richting van de Laan. Hij heeft het volgende signalement: 20-30 jaar, 1.75 – 1.80 meter lang, slank postuur. Hij droeg donkere kleding. Mogelijk maakte de man gebruik van een donkergekleurde auto die geparkeerd stond nabij de bank op de Ds. de Bouterlaan . Getuigen die iets gezien hebben of nadere informatie hebben worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bromfietser gewond bij botsing met auto

LICHTENVOORDE – Een 17-jarige jongen uit Varsseveld is op maandagochtend rond 07.20 uur gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt Europaweg/Zieuwentseweg/Lakenweg in Lichtenvoorde.

De jongen

reed op zijn bromfiets over de parallelweg van de Europaweg, in de richting van Groenlo. Op het kruispunt zag hij vermoedelijk de van links komende, 27-jarige bestuurder uit Marienvelde over het hoofd, die op de voorrangsweg reed. Een aanrijding ontstond, waarbij de jongen zijn enkel heeft gebroken.

Automobilist onder invloed

VORDEN – In de nacht van maandag op dinsdag 31 maart heeft de politie een 25-jarige man uit Vorden aangehouden voor het rijden onder invloed.

Bij een controle op Het Wiemelink in Vorden werd de man staande gehouden. Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had waarop hij is aangehouden. Op het politiebureau blies de man een promillage van 0,74. Met een boete en een rijverbod is de man heengezonden.