+ ‘Postbode’ blijkt een skimmer - GelreNieuws.nl

+ ‘Postbode’ blijkt een skimmer

Geplaatst op 23 maart 2009, om 16:04 uur

ZUTPHEN – De politie heeft een tweetal meldingen gekregen van een man die zich in op donderdag 19 maart in Zutphen heeft voorgedaan als een medewerker van TNT-post. Deze man kwam aan de deur en liet bewoners ‘pinnen’ bij de afgifte van een pakketje. Het gaat hier echter om een oplichter.

In beide gevallen had de man een TNT-jas aan en zei dat hij een pakketje had voor de bewoner. Om het pakket in ontvangst te kunnen nemen moesten de gedupeerden een klein geldbedrag pinnen. Na een zogenaamd mislukte pintransactie is de man er weer vandoor gegaan. Aangezien ontvangers van postpakketten van TNT-post nooit hoeven te pinnen bij ontvangst ging het hier om een oplichter.

Een mevrouw uit Zutphen had de man rond op donderdagochtend rond 11.00 uur aan de deur van haar woning aan de Polsbroek. Ze vertrouwde de situatie niet en liet haar bankpas blokkeren.

Een andere vrouw uit Zutphen overkwam die dag rond 13.15 uur hetzelfde bij haar woning aan de Wagnerstraat. Zij is voor honderden euro’s gedupeerd doordat er geldbedragen van haar rekening zijn gehaald. De politie waarschuwt voor deze oplichter en vraagt mensen die een vergelijkbare situatie meegemaakt hebben om contact op te nemen met de via 0900-8844.

Automobilist doorgereden na aanrijding met fietsster

ZUTPHEN – Op donderdagochtend 19 maart heeft op de Hobbemakade /Jan Vermeerstraat in Zutphen een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fiets, waarbij de bestuurder van de auto is doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder en wil in contact komen met getuigen van deze aanrijding.

De fietsster, een 16-jarig meisje uit Zutphen reed rond 8.15 uur over de Hobbemakade. Ter hoogte van de Jan Vermeerstraat kwam ze in aanrijding met een zwarte terreinwagen die haar geen voorrang verleende. Ze is daarbij ten val gekomen en heeft letsel aan haar voet opgelopen. De automobilist is doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van de terreinwagen en vraagt deze bestuurder, maar ook getuigen om met hen contact op te nemen via 0900 – 8844.

Bromfietser ter val, politie zoekt automobilist

ERMELO – De politie is op zoek naar een automobilist van een lichtblauwe auto die vrijdagmiddag 20 maart over de Watervalweg in Ermelo reed. Een 16-jarige jongen uit Putten kwam met zijn bromfiets de automobilist tegemoet rijden. In een bocht raakte de bromfietser in de berm en kwam ten val. De politie komt graag in contact met de automobilist om de zaak netjes af te handelen.

De 16-jarige jongen uit Putten reed omstreeks 14:45 uur over de Watervalweg in de richting van de Telgterweg. In een bocht naar links reed de automobilist hem tegemoet. De auto nam de bocht vrij ruim waardoor de jongen moest uitwijken en in de berm terecht kwam. Hij kwam in de berm in het grind ter val. De automobilist die in een lichtblauwe auto reed stopte en sprak de jongen aan. De man ging er vervolgens vandoor zonder zijn gegevens uit te wisselen. De politie komt alsnog graag in contact met hem via 0900-8844 om de zaak netjes af te handelen.

Fietsster aangereden, politie zoekt getuigen

ERMELO – Een 13-jarig meisje uit Ermelo werd donderdag 19 maart aangereden door een automobilist op de kruising Hamburgerweg/ Paul Krugerweg/ Dirk Staalweg in Ermelo. De fiets van het meisje raakte zwaar beschadigd. De automobilist reed door zonder zijn gegevens uit te wisselen. De politie komt graag in contact met de man of getuigen via 0900-8844.

Het meisje stond omstreeks 16:00 uur op het verdrijvingsvlak op de kruising Hamburgerweg/ Paul Krugerweg/ Dirk Staalweg. De bedoeling was om de kruising over te steken in de richting van de Dirk Staalweg. Op dat moment komt er een auto, vermoedelijk een bestelbus, aanrijden uit de richting Hamburgerweg/ Putterweg. De man maakte een scherpe bocht waardoor hij tegen de fiets van het 13-jarig meisje aan kwam. De autobestuurder ging er volgens vandoor in de richting van de Sportlaan. Het meisje raakte niet gewond, wel is haar fiets zwaar beschadigd door de aanrijding. De politie komt graag in contact met de man om de zaak netjes af te handelen. Ook getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844.

Auto kwijt na rijden onder invloed

APELDOORN – De politie heeft zondagavond 22 maart een 49-jarige man uit Apeldoorn op het Kanaal Noord in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs waarop zijn auto in beslag is genomen.

De man werd omstreeks 20:00 uur op het Kanaal Noord gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage 0,9. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hierop werd zijn auto in beslag genomen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com