Weer buschauffeur overvallen in Apeldoorn

Geplaatst op 30 maart 2009, om 09:18 uur

bbaAPELDOORN – Een 46-jarige buschauffeur is maandagmorgen 30 maart rond 05:15 uur in Apeldoorn in zijn lijnbus overvallen door een onbekende man. De chauffeur is niet gewond geraakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het incident vond plaats bij een bushalte aan de Regentesselaan / Prins Hendrikplein in Apeldoorn. De overvaller stond bij de bushalte, stapte vervolgens de bus in en gaf de chauffeur een klap op zijn hoofd.  Daarna vluchtte de overvaller met de tas van de chauffeur de woonwijk in.

Een 42-jarige man uit Apeldoorn die als passagier in de bus zat is nog achter de verdachte aan gerend maar verloor deze op een gegeven moment uit het oog.

In de tas zaten onder andere buskaarten en een geldbedrag. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving gezocht, maar de overvaller niet meer aangetroffen. De buschauffeur heeft geen verwondingen opgelopen. Hem is slachtofferhulp aangeboden.

De politie is een buurtonderzoek gestart en is op zoek naar getuigen of mensen die mogelijk meer informatie hebben over deze overval. Mensen die rond 05:15 uur de overvaller hebben gezien, bij de bushalte of in de omliggende woonwijken, worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De overvaller was gekleed in een donkere jas en pet. De politie onderzoekt of sprake is van een verband met de overval op een andere buschauffeur in Apeldoorn op 24 maart jongstleden.