+ Motorrijder gewond bij botsing met boom - GelreNieuws.nl

+ Motorrijder gewond bij botsing met boom

Geplaatst op 3 april 2009, om 15:09 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas KerkmeijerLOCHEM – Op de Gageldijk in Lochem is op donderdagavond 2 april rond 20.30 uur een 42-jarige motorrijder uit Hengelo (Gld) tegen een boom aangereden. Hij liep hierbij vermoedelijk een pols- en beenbreuk op.

De man reed over de Gageldijk toen hij om onduidelijke reden tegen een boom is gebotst. Hij had last van zijn nek en vermoedelijk een pols- en beenbreuk. Hij is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Aangehouden voor rijden onder invloed

VOORST/JOPPE – De politie heeft op donderdagavond 2 april twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In Voorst werd een 42-jarige man uit Zutphen aangehouden. In Joppe ging het om een 62-jarige vrouw uit Holten.

Bij een verkeerscontrole op de Rijksstraarweg in Voorst werd om 20.20 uur de man uit Zutphen staande gehouden. Een blaastest op straat wees uit dat hij teveel gedronken had waarop is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een promillage van 0,6. Met een boete en een rijverbod werd de man heengezonden.

De vrouw uit Holten viel op doordat ze 27 km/uur te hard reed op de Dortherdijk in Joppe. Toen ze om 20.05 uur staande werd gehouden is een blaastest afgenomen die uitwees dat ze teveel gedronken had. Ze werd aangehouden en op het politiebureau blies ook zij een promillage van 0,6. Met een boete voor de snelheidsovertreding, een rijverbod en een boete voor het rijden onder invloed is ze heengezonden.

Woninginbraken

BRUMMEN – In de nacht van 1 op 2 april is er bij twee woningen in Brummen ingebroken. Men mist onder andere mobiele telefoons en een navigatiesysteem.

Op woensdagavond 1 april werd er ingebroken in een woning aan de Leeuwerikstraat. Dit gebeurde tussen 18.00 en 18.30 uur, terwijl de 27-jarige bewoonster op de eerste verdieping was. Men is binnengekomen door een deur te forceren en heeft een navigatiesysteem en een portemonnee weggenomen.

In dezelfde nacht, tussen 01.00 en 07.15 uur werd er ingebroken in een woning aan de Gasfabriekstraat. De bewoners lagen op het moment van de inbraak op de eerste verdieping te slapen. De dader(s) hebben het slot van de deur geforceerd en zijn er met mobiele telefoons en een portemonnee vandoor gegaan. De portemonnee is de volgende ochtend leeg terug gevonden. De politie doet onderzoek naar de inbraken.

Vierde inbraak Hazenberg

BRUMMEN – In de nacht van 31 maart op 1 april is er ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Hazenberg in Brummen. Men heeft een geldbedrag weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze, en eerder vermeldde inbraken aan de Hazenberg van afgelopen week.

De inbraak vond plaats tussen 22.00 en 19.15 uur. Dit is de vierde inbraak tussen 30 maart en 1 april bij verenigingsgebouwen aan de Hazenberg. De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar getuigen. Men kan de politie bellen via 0900-8844.

Verkeerscontroles

BRUMMEN – De politie heeft op donderdagavond 2 april diverse verkeerscontroles gehouden in de IJsselstreek. Er werden controles gehouden in Brummen, Eerbeek, Hall en Leuvenheim. Er werden in totaal 19 boetes uitgeschreven.

Er werden verkeerscontroles gehouden op de N348 bij Brummen, op de Arnhemsestraat in Leuvenheim, op de Loubergweg, Brummenseweg en Apeldoornseweg in Eerbeek en op de Hallsedijk in Hall. Er werden onder andere acht bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht, zeven voor het niet-handsfree bellen en twee voor het overtreden van de maximum snelheid. Ook werden er 87 blaastesten afgenomen waarna twee mensen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In totaal heeft de politie 19 keer proces-verbaal opgemaakt.

Conifeer in brand

APELDOORN – Op donderdagavond 2 april is er een brand ontstaan in een conifeer aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat in Apeldoorn. Een oplettende getuige zag de brandende conifeer en wist deze op tijd te blussen.

De politie ontving de melding omstreeks 22:45 uur. De getuige zag een drietal jongens wegrennen toen hij over de Ruijs de Beerenbrouckstraat liep. Toen hij verder keek zag hij dat er één conifeer in de brand stond. Hij wist de brand te blussen en alarmeerde de politie. Agenten hebben de jongens gezocht maar helaas niet meer aangetroffen. De politie heeft de brandstichting in onderzoek.

Politie krijgt meldingen over grote papagaai

APELDOORN – In Apeldoorn is er onlangs een ara (grote papagaaisoort) gesignaleerd in de buurt van de kantoren van de Belastingdienst. De vogels horen thuis in de Apenheul maar kunnen soms uitvliegen.

Het gaat om jonge vogels die hun thuisbasis verlaten om vrij rond te vliegen. Volgens de Apenheul zijn de beesten niet gevaarlijk. Ook verwacht men dat de beesten voorlopig niet meer uitvliegen omdat de Apenheul weer geopend is. Mensen die desondanks toch een ara zien vliegen, hoeven niet te schrikken of de politie te bellen. De vogels vliegen uit zichzelf terug naar de Apenheul.

Vrouw met mes aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 3 april een 26-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Ze bleek tijdens een conflict in een horecagelegenheid in het bezit te zijn van een mes en werd door een portier aan de politie overgedragen.

De politie ontving de melding van het conflict omstreeks 03:25 uur. De vrouw had in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een conflict met een andere vrouw. Tijdens het conflict greep zij een mes. Een oplettende portier zag dat en greep in. Hij alarmeerde de politie en pakte het mes af. Er is niemand gewond geraakt. De politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze werd na verhoor weer naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op. Het mes is in beslag genomen.

Automobiliste gewond na aanrijding

PUTTEN – Een 20-jarige automobiliste uit Hoevelaken is donderdagmorgen 2 april gewond geraakt na een aanrijding met een andere automobiliste. Ze is met pijn op haar borst en aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 08:30 uur. De automobiliste uit Hoevelaken reed over de Hooiweg in Putten, ze kwam vanuit de richting Nulde. Een 50-jarige automobiliste uit Putten reed over de Beitelweg. Bij het kruispunt Beitelweg/Hooiweg zag de vrouw uit Hoevelaken de van rechts naderende automobiliste uit Putten vermoedelijk over het hoofd waardoor de auto’s botsten. De vrouw uit Hoevelaken raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Wielrenner valt en raakt gewond

HARDERWIJK – Een 69-jarige wielrenner uit Harderwijk is donderdagmiddag 2 april licht gewond geraakt nadat hij ten val kwam tijdens het fietsen. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17:00 uur. Een surveillerende motoragent zag dat de wielrenner was gevallen en schoot hem te hulp. De man bleek tijdens het fietsen de voorrem gebruikt te hebben in plaats van de achterrem. Hij sloeg over de kop en raakte licht gewond. De man werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com