+ Hennepkwekerijen ontmanteld

Geplaatst op 2 april 2009, om 15:09 uur

wietWARNSVELD/ZUTPHEN – In een woning aan de Lammerhof in Warnsveld heeft de politie op dinsdagavond 30 maart rond 21.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen. In Zutphen werd in de nacht van dinsdag op woensdag 1 april rond 02.45 uur aan de Talmastraat een kwekerij aangetroffen.

In Warnsveld ging het om ongeveer 130 planten. Er was hier geen sprake van stroomdiefstal. De politie zoekt uit wie verantwoordelijk was voor de kwekerij.

In Zutphen ontdekte de politie een kwekerij aan de Talmastraat. In de kwekerij waren op dat moment geen planten meer aanwezig. Er hebben vermoedelijk ruim 450 planten gestaan. In deze woning was wel sprake van stroomdiefstal. De energiemaatschappij heeft de stroom afgesloten. De politie stelt een onderzoek in om uit te zoeken wie verantwoordelijk was voor de kwekerij.

Beide kwekerijen zijn ontmanteld en alle aanwezige planten en goederen zijn vernietigd.

Meiden met brommobiel over de kop

TWELLO – Twee 17-jarige meisjes uit Zutphen en Deventer zijn op woensdagavond 1 april met hun brommobiel in de berm van de H.W. Iordenseweg terecht gekomen. De brommobiel sloeg over de kop, het meisje uit Deventer is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

De brommobiel reed rond 22.40 uur tussen Twello en Wilp. De Zutphense die de brommobiel bestuurde raakte in een slip, waarop de brommobiel kantelde en tegen een boom tot stilstand kwam. De Zupthense bleef ongedeerd, het meisje uit Deventer is naar het ziekenhuis in haar woonplaats gebracht.

Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

VARSSELDER – De politie heeft op woensdagochtend 1 april tijdens een snelheidscontrole op de Berghseweg een motorrijder van de weg gehaald die de maximumsnelheid met 98 km/h overschreed.

De motorrijder, een 23-jarige man uit Varsseveld, reed omstreeks 8.00 uur met hoge snelheid langs een controle met een lasergun. Na correctie bleek hij 178 km/h te rijden waar 80 is toegestaan. De man heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingenomen.

Auto over de kop na aanrijding

EIBERGEN – Een 33-jarige man uit Ruurlo is op woensdagochtend 1 april bij een aanrijding op de Oude Borculoseweg met zijn auto over de kop geslagen. De man ontkwam met enkele schaafwonden.

De man reed rond 9.30 uur over de Oude Borculoseweg en gaf op de kruising met de Oude Molenweg geen voorrang aan een 33-jarige bestuurder van een bestelauto. De 33-jarige Lichtenvoordenaar kon de man uit Ruurlo niet meer ontwijken en kwam met hem in botsing. Daarop is de Ruurloër over de kop geslagen. De ambulance is ter plaatse geweest maar de man hoefde niet naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd.