Meisje (13) door groep jongeren mishandeld

Geplaatst op 1 april 2009, om 11:34 uur

politieZUTPHEN – De politie onderzoekt een mishandeling die op maandagmiddag plaats vond op de Isendoornstraat in Zutphen en waarbij meerdere tieners een plaatsgenootje sloegen en schopten. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Het incident deed zich maandag tussen 15.00 en 15.30 uur voor ter hoogte van de aan de Isendoornstraat gelegen scholen. Het slachtoffer, een 13-jarig meisje uit Zutphen, kwam uit school en werd direct omringd door meerdere meisjes. Zij werd door enkelen uit dit groepje geslagen en men trachtte de bontkraag van haar jas in brand te steken. Dit zorgde voor een panieksituatie bij de verdachten, waarna zij zelf ingrepen en het vuur uitmaakten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Even daarna vond er weer een vechtpartij plaats. Inmiddels was er ook een jongen bijgekomen die zich ermee bemoeide. Nu liep het meisje rake klappen en schoppen op.

Vervolgens lieten de jongeren haar gaan. Enige tijd later werd de politie over het incident geïnformeerd en werd een verklaring van het slachtoffer opgenomen. Het meisje liep diverse kneuzingen op.

Dinsdagochtend zijn vijf Zutphense meisjes(15 en 16 jaar) en een 16-jarige plaatsgenoot aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld en de politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de vechtpartij.

Gezien de ernst en de wijze waarop de tieners zich hebben misdragen, is het van belang dat er een goed beeld komt van het gebeurde. Wie heeft wat gedaan? Verklaringen van getuigen zijn hierbij van belang en de politie roept hen dan ook op contact op te nemen via 0900 -8844.