Opnieuw incident in bus in Apeldoorn

Geplaatst op 8 april 2009, om 20:16 uur

bbaAPELDOORN – Op woensdagochtend 8 april heeft een nog onbekende man een geldlade uit een bus proberen te stelen. Toen dit niet direct lukte is de man er vandoor gegaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een buschauffeur kwam vlak voor 07:00 uur met haar bus, zonder passagiers, aan bij de halte bij de Aerendsbrug op de Soerenseweg. Er stonden geen mensen te wachten. De chauffeur bleef even staan met haar bus omdat ze iets te vroeg bij de halte was. Een jonge man kwam aanlopen, stapte in, en probeerde direct de geldlade te pakken. In een reflex haalde de chauffeur met haar stempel uit in de richting van de man. Hierop verliet de man de bus, zonder buit. Tijdens de poging om de geldlade te stelen is de chauffeur niet bedreigd of gewond geraakt. Het is niet duidelijk of de chauffeur de man geraakt heeft.

De politie stelde direct een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de man luidt: een vrij jonge man, blanke huidskleur, met grijze capuchontrui aan en tijdens het incident de capuchon ook op. Verder droeg de man een spijkerbroek en witte gympen. Na het incident is de man weggevlucht richting de Juniperlaan.

Mensen die mogelijk iets gezien hebben van het incident of het wegvluchten van de man worden dringend verzocht de politie te bellen via 0900-8844.