Politie met minihelikopter op jacht naar hennep - GelreNieuws.nl

Politie met minihelikopter op jacht naar hennep

Geplaatst op 28 april 2009, om 10:00 uur

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nlDOETINCHEM – De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft vanmorgen in Doetinchem een nieuw opsporingsmiddel gepresenteerd. Het gaat om een minihelikopter die illegale hennepplantages kan opsporen.

De op afstand bestuurbare ‘cannachopper’, zoals de politie hem noemt, is uitgerust met geavanceerde apparatuur. De helikopter speurt vanuit de lucht naar de illegale teelt van cannabis. Het apparaat kan vooraf worden geprogrammeerd en kan acht uur onafgebroken in de lucht blijven.

Bij het telen van cannabis komt een sterke geur vrij en worden hete lampen gebruikt, wat met gevoelige apparatuur te detecteren is. Het toestel bevat onder meer een warmtesensor, een infraroodcamera en een zogenoemde cannasniffer, waarmee bij schoorstenen afgezogen lucht wordt geanalyseerd. De helikopter is niet langer dan een halve meter en daardoor nauwelijks vanaf de grond te zien.

De helikopter is vanmorgen voor het eerst ingezet in het buitengebied van Silvolde. Het was gelijk raak,  een droog- en verwerkingsplaats van hennep werd aangetroffen. Er zijn zeven verdachten aangehouden. Later vandaag zijn andere plaatsen in de Achterhoek aan de beurt.

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl