+ Fietsers gewond bij aanrijding met auto

Geplaatst op 26 mei 2009, om 15:55 uur

APELDOORN – Twee jongens uit Apeldoorn (15 en 16) zijn op maandagmiddag 25 mei lichtgewond geraakt nadat ze op de kruising Kayersdijk / Lange Amerikaweg met een auto in botsing kwamen.

De jongens fietsten rond 14.50 uur over de Kayersdijk het kruispunt op. Een 25-jarige vrouw uit Zwolle negeerde vermoedelijk een rood licht en reed de jongens aan. Daarbij werd de 15-jarige jongen geschept, hij liep daarbij diverse kneuzingen en schaafwonden op. Hij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De ander werd geschampt en had daarna last van hoofdpijn, hij hoefde niet in het ziekenhuis behandeld te worden. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding.

Veroorzaker van kop-staartbotsing rijdt door

APELDOORN – Op maandagochtend 25 mei zijn vier personenauto’s betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing op de Ravenweg in Apeldoorn. Enkele inzittenden raakten daarbij lichtgewond. De veroorzaker van de botsing is doorgereden.

De aanrijding vond omstreeks 8.30 uur plaats. De betrokken auto’s stonden voor de verkeerslichten stil toen een personenauto met hoge snelheid tegen de achterste auto, bestuurd door een 39-jarige Klarenbeekse, reed. Haar auto schoot door en raakte de auto van een 42-jarige vrouw uit Winterswijk. Ook haar auto schoot door en kwam tegen de auto van een onbekend gebleven bestuurder terecht. De betrokken bestuurders wilden de auto’s aan de kant zetten om de schade te regelen, maar de veroorzaker ging er vandoor. Ook de bestuurder van de voorste auto vertrok zonder zich bekend te maken. De vrouw uit Klarenbeek raakte lichtgewond, evenals haar bijrijdster, een 46-jarige vrouw uit Nuenen.

Zij konden na controle door het ambulancepersoneel naar huis. De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar de doorrijder.

Tasjesroof op Zwolseweg

WENUM WIESEL – De politie is op zoek naar de dader van een tasjesroof die aan het einde van maandagochtend 25 mei heeft plaatsgevonden op de Zwolseweg in Wenum Wiesel. De bromfietsbestuurder roofde in het voorbijrijden de tas van een fietsster.

De beroving vond omstreeks 11.00 uur plaats in de buurt van de kruising met de Elburgerweg. De 43-jarige Apeldoornse werd fietsend op haar bakfiets, ingehaald door een bromfiets. De bestuurder van de brommer trok de tas van haar schouder en is vervolgens de Elburgerweg in gereden. De politie is op zoek naar de dader en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Apeldoorner slachtoffer van skimmers

APELDOORN – Een 50-jarige man uit Apeldoorn is in de afgelopen dagen de dupe geworden van skimpraktijken. De man mist een geldbedrag nadat hij op zaterdag 16 mei hij bij een bank aan de Adelaarslaan in Apeldoorn had gepind.

De man ontdekte enkele dagen later dat er zonder zijn toestemming diverse bedragen van zijn rekening waren opgenomen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Deze onderzoekt de zaak.De politie waarschuwt voor skimmers. Wees altijd alert bij de pinautomaat op verdachte situaties. Scherm het intoetsen van de pincode af. Waarschuw bij onraad de politie en de bank.

Scootmobiel in greppel

ETTEN – Op maandagmiddag 25 mei is een 70-jarige vrouw uit Terborg per ambulance overgebracht naar de huisartsenpost na een ongeval met haar scootmobiel. Het letsel van de vrouw is nog onbekend.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15:00 uur. De vrouw reed met haar scootmobiel over het fietspad langs de Ulftsestraat in Etten. Toen de vrouw wilde remmen gaf zij per ongeluk gas. Hierdoor kwam zij met haar scootmobiel in een greppel terecht. De vrouw is door het ambulancepersoneel uit de greppel geholpen. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar een huisartsenpost.

Rijbewijs wegpiraat ingevorderd

AALTEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 26 mei het rijbewijs van een 20-jarige man uit de gemeente Aalten ingevorderd. Zijn gevaarlijke rijgedrag was aanleiding voor deze maatregel.

Agenten stonden omstreeks 03:00 uur aan de Bredenvoortsestraatweg in Aalten en hoorden een auto met hoge snelheid naderen vanuit de richting Bredevoort. Zonder snelheid te minderen reed hij de kruising met Hamelandroute over. Na het passeren van het kruispunt reed de man langs de linkerkant van de middengeleider verder. Het kruispunt wordt door de lokale bevolking ook wel de ‘dodemanskruising’ genoemd, vanwege het hoge aantal verkeersongevallen. De agenten hebben de man staande gehouden. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor gevaarlijk rijgedrag.

Aanrijding met drie personenauto’s

ELBURG – Bij een aanrijding op de Zuiderzeestraatweg in Elburg is op maandagavond 25 mei is een 39-jarige man uit Elburg gewond geraakt. Hij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

De man reed rond 18.30 uur over de Zuiderzeestraatweg en wilde linksaf afslaan. De 43-jarige plaatsgenoot die achter hem reed zag dit te laat en kon een aanrijding met zijn voorligger niet voorkomen. De auto van de 39-jarige man kwam door de aanrijding op de andere weghelft terecht en botste daar tegen de auto van een 32-jarige man uit ’t Harde, die hem tegemoet kwam rijden. De auto van het 39-jarige slachtoffer is afgesleept.

Aanhoudingen bij ontmanteling hennepkwekerij

EPE – De politie heeft op maandagochtend 25 mei een hennepkwekerij aan de Bremweg in Epe ontmanteld. Daarbij heeft de politie twee aanhoudingen verricht.

De hennepkwekerij werd rond 8.00 uur aangetroffen in een schuur. Er stonden ongeveer 110 hennepplanten. De bewoners van het adres, een man en een vrouw (24 en 29 jaar oud) zijn aangehouden. De politie onderzoekt het verband tussen de twee en de kwekerij. Er is vastgesteld dat er sprake was van stroomdiefstal. De energiemaatschappij heeft de stroom afgesloten en doet aangifte van deze diefstal. De maatschappij zal naar verwachting een naheffing opleggen. De kwekerij is ontmanteld en de apparatuur en de planten zijn vernietigd. De man en de vrouw zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Bromfietsers raken rijbewijs kwijt

ERMELO/ELSPEET – De politie heeft op maandagmiddag 25 mei twee bestuurders van bromfietsen van de weggehaald omdat ze een snelheidsovertreding begingen. Beiden moesten hun rijbewijs inleveren.

Een 16-jarige Elspeter werd rond 13.20 uur op de Uddelerweg in Elspeet gecontroleerd, hij reed 71 km/h waar 40 is toegestaan. Een 17-jarige inwoner van de gemeente Apeldoorn reed omstreeks 15.10 uur op het fietspad naast de N 302 in Ermelo, hij passeerde een snelheidscontrole met een snelheid van 75 km/h, daar gold een maximum van 40. Beide jongens moesten hun rijbewijs inleveren en hebben een proces-verbaal gekregen.

Bij overschrijding snelheid met een brommer, wordt bij een overschrijding van 30 km  of meer het rijbewijs ingenomen.